Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de nereguli şi deficienţe descoperite în spitalele din judeţ
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 31 aug /Agerpres/ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat, în ultima săptămână, şase spitale şi un centru de hemodializă.
Prim-adjunctul inspectorului-şef al ISU Gorj, Traian Şuţă, a declarat, marţi, în şedinţa Comisiei Judeţene de Dialog Social, că din cele 75 de nereguli şi deficienţe de natură organizatorică şi tehnică constatate s-a reuşit remedierea a 43, chiar în timpul controalelor.
Reprezentantul ISU a precizat că, în urma controalelor de prevenire a incendiilor, desfăşurate în unităţile sanitare cu paturi din Gorj, nu au fost constatate stări de pericol care să conducă iminent la producerea incendiilor, care se pot solda cu pierderea de vieţi omeneşti, distrugerea de bunuri materiale sau afectarea mediului înconjurător.
Principalele nereguli şi deficienţe constatate au constat în neverificarea periodică a instalaţiei de descărcare a electricităţii atmosferice la Spitalul Orăşenesc Novaci, la Spitalul Municipal Motru şi la Secţia de Psihiatrie de la Turceni sau faptul că reţeaua de hidranţi exteriori de incendiu nu era în stare de funcţionare la Spitalul din Turceni, la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa şi la Spitalul Orăşenesc Rovinari.
Totodată, instalaţiile electrice pentru iluminat şi prizele sunt utilizate, deşi au defecţiuni şi sunt improvizate (conductori electrici neizolaţi, la Spitalul Orăşenesc Rovinari, siguranţe necalibrate în tabloul electric general, la Spitalul Orăşenesc Novaci), iar planurile de intervenţie pentru construcţiile Spitalului Orăşenesc Turceni, Spitalului din Rovinari, Spitalului din Motru, ale celui din Bumbeşti-Jiu şi de la Dobriţa nu au fost întocmite.
'Pentru nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, persoanele vinovate au fost sancţionate cu amenzi (16), din care opt amenzi în cuantum de 9.000 de lei şi opt avertismente', a precizat Traian Şuţă.
Reprezentantul ISU Gorj a adăugat că seria controalelor a fost finalizată prin analize cu factorii de decizie ai unităţilor verificate, fiind prezentate concluziile anchetei, stadiul realizării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi cele care trebuie luate pentru evitarea producerii unor situaţii nefericite. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.
Gorj: Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a ISU în zece luni; majoritatea pentru SMURD Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost înregistrate în zece luni ale anului, cele mai multe fiind intervenţii ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul...
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Vaslui: Spitalul municipal Huşi nu poate primi autorizaţie de funcţionare din partea ISU Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, colonelul Neculai Olaru, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul Municipal din Huşi nu poate primi aviz de funcţionare din partea instituţiei.