Cele mai citite
 


Cele două persoane din zona Blaj, infectate cu West Nile
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alba Iulia, 31 aug /Agerpres/ - Cele două persoane din municipiul Blaj confirmate a fi infectare cu West Nile nu au fost plecate din localitate în perioada în care au contactat virusul şi nici nu sunt rude.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş, a precizat, într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES, că cele două suspiciuni de meningită virală, ambele înregistrate în zona Blaj, au fost confirmate cu această boală.
Cele două persoane au fost internate în spitalul din Blaj, la Secţia de Boli Contagioase, în 18-19 august, fiind externate sâmbătă, respectiv luni, după o evoluţie favorabilă a stării de sănătate. Bărbatul are 32 de ani şi este fără ocupaţie, iar femeia este în vârstă de 47 de ani şi lucrează în domeniul grădinăritului.
La internare, cei doi prezentau cefalee, subfebrilităţi şi sindrom meningeal, dar şi înţepături de ţânţari. Au fost recoltate probe serologice şi au fost trimise spre analiză la Cluj-Napoca, pentru a se stabili dacă pacienţii au fost infectaţi cu virusul West Nile. DSP Alba a anunţat marţi că s-a confirmat că cele două persoane au fost infectate cu virusul West Nile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Două persoane din zona Blaj, suspicionate de infectare cu West Nile Două persoane din zona Blaj, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, suspicionate de meningită virală, în condiţiile în care prezentau şi înţepături de ţânţari, au fost internate la Secţia de Boli Contagioase a spitalului din municipiu, fiindu-le recoltate probe serologice şi...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Alba: Secţie de spital redeschisă la Cugir Alba Iulia, 17 mai /Agerpres/ - Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Orăşenesc Cugir, închisă, la mijlocul săptămânii trecute, după ce o comisie de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba a constatat existenţa unei flore microbiene saprofite, a fost redeschisă.
Alba: Încă nouă copii din Sebeş internaţi cu toxiinfecţie alimentară Alţi nouă copii din Sebeş au fost internaţi, duminică, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ridicând la 30 numărul celor care au necesitat spitalizare după ce au mâncat, în urmă cu câteva zile, la o grădiniţă cu program prelungit din...
Alba: Urme de fier, în apa potabilă distribuită în sistem centralizat în Blaj şi Ocna Mureş Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - Apa potabilă distribuită în sistem centralizat în zonele Blaj şi Ocna Mureş a avut anul trecut un parametru analizat pentru care s-a notificat neconformarea într-un procent semnificativ de probe recoltate, şi anume fierul, potrivit datelor prezentate miercuri într-o conferinţă...