Cele mai citite
 


Medicii neonatologi vor beneficia de cursuri de îngrijire a noului-născut în 2011
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici neonatologi, pediatri, obstetricieni, medici de familie, asistente medicale sau moaşe din şapte regiuni ale ţării vor beneficia de cursuri de formare în domeniul neonatologiei din februarie 2011, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, managerul de proiect, doctorul Maria Stamatin.
'Beneficiul acestor cursuri va fi în favoarea pacienţilor. Specializarea de neonatologie fiind tânără este o specializare care s-a autoformat. În acest moment, în România, există câteva centre în care se face neonatologie de performanţă cu personal puţin. În final, cred că vom beneficia cu toţii, şi noi care încercăm să îi învăţăm pe colegii tineri neonatologie, dar şi medicii tineri cărora dorim să le deschidem dragostea pentru această specializare foarte grea', a spus Maria Stamatin.
Implementarea proiectul intitulat 'Formarea profesională în domeniul neonatologiei şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii' a demarat în iulie, valoarea lui ridicându-se la 5.829.386 de lei.
Proiectul vizează modalităţi de îmbunătăţire a serviciilor medicale în neonatologie, precum şi furnizarea cunoştinţelor necesare pentru modernizarea acestor servicii.
Cursurile sunt gratuite şi se desfăşoară pe o perioadă de 34 de luni în centre regionale de formare din Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi în două centre din Bucureşti. Echipele Fundaţiei Cred se vor deplasa în spitale pentru a recruta cadrele medicale interesate.
În cadrul cursurilor se vor folosi materiale didactice digitalizate expuse cu ajutorul platformei e-Learning şi manevre medicale practice prin intermediul simulatorului pediatric, care este un mic bebeluş care va avea toate caracteristicile fiziologice ale unui nou-născut şi care va fi dotat cu modele fiziologice complexe, care permite atât instructorului, cât şi cursantului imitarea unor situaţii reale.
Prin implementarea acestui proiect se promovează formarea profesională a personalului din sectorul sănătăţii pentru a asigura asimilarea de noi cunoştinţe şi tehnologie din domeniul neonatologiei, furnizarea programelor de formare profesională pentru iniţiere în tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, utilizarea de instrumente moderne inovative de instruire (tehnologii de tip e-Learning) în vederea perfecţionării cunoştinţelor medicale din acest domeniu.
Beneficiile aduse grupului ţintă constau în dezvoltarea competenţelor şi îmbunătăţirea performanţelor în domeniul noilor cunoştinţe medicale cu efect direct în creşterea adaptabilităţii pe piaţa muncii prin intermediul cursurilor specifice şi prin accesul la o tehnologie inovatoare (e-Learning) care, pe termen lung, va putea fi utilizată ca suport în dezvoltarea de cursuri online, cu efect direct în promovarea unei societăţi informaţionale, crearea unei reţele virtuale de cooperare între membrii grupului ţintă (prin platforma web dedicată proiectului) pentru facilitarea transferului de cunoştinţe medicale şi bune practici, cât şi iniţierea procesului de consultare la distanţă între personalul din sectorul sănătăţii.
Partenerii Fundaţiei CRED, în acest proiect, sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, SIVECO România SA şi Colegiul Medicilor din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 230 de cadre medicale, specializate în cadrul unui proiect european accesat de UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca, va specializa în domeniul cardiologiei cardiovasculare pediatrice şi specialităţi...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
Terapia intensivă va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, la încheierea unui proiect de cooperare româno-elveţian Terapia intensivă din România va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, în urma pregătirii în cadrul unui program de cooperare româno-elveţian, ale cărui rezultate au fost prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Iaşi: Operaţii cardiovasculare la copiii, în cadrul unui proiect derulat de UMF Medici specialişti din marile clinici ale Uniunii Europene, împreună cu medici şi asistente din Iaşi şi alte judeţe ale Regiunii de Nord Est, vor efectua, la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof.dr. George I.M. Georgescu' Iaşi, 100 de intervenţii chirurgicale gratuite.