Cele mai citite
 


Olt: Peste jumătate din clădirile şcolilor, neautorizate
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Adela Bobeş, a anunţat marţi, în Comisia de Dialog Social, că mai mult de jumătate din clădirile unităţilor de învăţământ din judeţ sunt neautorizate, principalul motiv pentru care nu se pot elibera autorizaţii fiind lipsa apei.
Adela Bobeş a precizat că în judeţul Olt sunt 636 de clădiri de grădiniţe, şcoli şi licee şi dintre acestea au obţinut de la DSP Olt autorizaţie sanitară de funcţionare numai 308. Şefa DSP Olt a subliniat că cea mai importantă problemă a unităţilor de învăţământ este lipsa apei.
'Nu se pot elibera autorizaţii sanitare dacă unităţile de învăţământ nu au surse proprii de apă potabilă. Şi lipsa gardului împrejmuitor determină respingerea cererilor de autorizare, precum şi clădirile necorespunzătoare sau mobilierul şcolar necorespunzător. În prezent, sunt 128 de clădiri de şcoală care nu au sursă proprie de apă potabilă. Sunt aceleaşi clădiri pentru care nu au fost eliberate autorizaţii nici în anii anteriori', a precizat directorul DSP Olt.
Un alt motiv pentru care nu se eliberează autorizaţii este lipsa grupurilor sanitare adecvate, cu sursă de apă.
Şefa DSP Olt a mai spus că sunt 166 de clădiri de şcoală pentru care nu au fost depuse dosare de autorizare, deoarece reprezentanţii acestora ştiu că nu au şanse să obţină autorizaţii.
Autorizarea unităţilor de învăţământ va continua şi după începerea anului şcolar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 20% dintre şcolile şi grădiniţele din judeţ nu îndeplinesc condiţiile pentru autorizarea sanitară Peste 20% din şcolile şi grădiniţele din Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din judeţ dat publicităţii marţi, în care se menţionează că 62 astfel de unităţi nu au sursă de apă potabilă.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Gorj: Lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare,printre deficienţele constatate de DSP la şcolile din judeţ Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la şcolile din judeţ, până în prezent fiind constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena...
Caraş-Severin: Peste o sută de şcoli funcţionează, în continuare, fără autorizaţii sanitare Peste o sută dintre unităţile de învăţământ din Caraş-Severin funcţionează, şi în acest an, fără autorizaţii sanitare, în general din cauza lipsei apei potabile curente şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, Dragoş Luca, la...
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.