Cele mai citite
 


Dolj: Femeia de 59 de ani infectată cu West Nile prezintă evoluţie favorabilă
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu Lichid Cefalo-Rahidian (LCR) clar, însă pacienta a fost externată luni, 30 august, iar evoluţia sa este favorabilă.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj remis marţi, Agerpres, infecţia cu virusul West Nile a fost confirmată pe 30 august a.c. după ce, în data de 25 august, conform sistemului de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West Nile, ce se desfăşoară în perioada mai-octombrie 2010, s-au recoltat probe de ser şi LCR, care au fost trimise la INCDMI Cantacuzino - Laborator Infecţii Transmise prin Vectori şi Entomologie Medicală.
Comunicatul mai menţionează că pacienta a fost externată în data de 30 august cu evoluţie favorabilă.
Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla. Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte trei cazuri sunt în curs de confirmare.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti (în vârstă de 75 de ani) şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa (în vârstă de 79 de ani), a precizat demnitarul. Decesele au survenit în zilele de 19 şi, respectiv, 22 august, după o perioadă de terapie atât din cauza vârstei înaintate, cât şi a unor probleme de sănătate. Conform lui Cseke Atilla, cele şapte cazuri au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi. Cele şapte cazuri provin din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Prefectul acuză CJ că nu a avut un program de acţiuni pentru combaterea ţânţarilor Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, acuză Consiliul Judeţean (CJ) că nu a elaborat niciun program de acţiuni pentru combatarea ţânţarilor nici măcar în zonele riverane Dunării, pe motiv că nicio autoritate din domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului nu i-a solicitat acest lucru.
Dolj: Au fost confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile Craiova, 26 aug /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost depistate şi confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar.
UPDATE Doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
Alba: Două persoane din zona Blaj, suspicionate de infectare cu West Nile Două persoane din zona Blaj, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, suspicionate de meningită virală, în condiţiile în care prezentau şi înţepături de ţânţari, au fost internate la Secţia de Boli Contagioase a spitalului din municipiu, fiindu-le recoltate probe serologice şi...
MS: În România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate, în prezent, 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ...