Cele mai citite
 


DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit pentru unele categorii de sugari.

Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, marţi, că nu a fost informat din teritoriu dacă primăriile mai au sau nu lapte praf în stoc, precizând că în prima parte a anului numai 550 de sugari au beneficiat gratuit de lapte praf, lunar, faţă de 2.500 anul trecut, ceea ce înseamnă că „n-a fost lapte şi s-a dat doar strictul necesar”.

Alexandru Lăzăreanu a spus că problemele au început să se acutizeze la începutul acestui an, stocurile de lapte praf ale direcţiei epuizându-se la jumătatea lunii martie, perioadă în care, în alţi ani, ministerul trimitea deja fila de buget şi se putea achiziţiona laptele praf.

„Le-am zis medicilor de familie care prescriu laptele praf să se limiteze până se aprobă bugetul. Suntem la jumătatea lui aprilie, însă bugetul pentru programele naţionale de sănătate tot nu a venit. Dacă până acum s-au făcut restricţii, de o lună am rămas fără. Sunt copii în plasament care au nevoie de lapte praf”, a explicat Lăzăreanu.

Conform legii, beneficiază de lapte praf gratuit, pe bază de reţetă de la medicul de familie, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, ale căror mame prezintă contraindicaţii la alăptare din cauza unor boli grave, precum TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, HIV/SIDA sau fac tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie.

Totodată, primesc acest lapte copiii a căror curbă ponderală este negativă, adică aceia la care se observă, după două cântăriri consecutive pe parcursul a două săptămâni, că nu cresc în greutate, din cauză că mamele nu au lapte suficient sau deloc, precum şi cei adoptaţi sau din centre de plasament.

DSP Suceava distribuie laptele praf primăriilor, care au obligaţia de a-l depozita în magazii, fiind repartizat apoi mamelor care se prezintă cu reţete de la medicul de familie.AGERPRES/(Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Suceava distribuie lapte praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui medicilor de familie din judeţ peste 6.500 de cutii de lapte praf pentru sugari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu.
Suceava: Laptele praf primit pentru a fi distribuit gratuit mamelor acoperă necesarul până în iunie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit aproximativ o tonă de lapte praf, reprezentând noua tranşă din cel destinat sugarilor care nu pot fi, din diverse motive, alăptaţi natural, a declarat, miercuri, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţia de lapte praf Direcţiile de sănătate publică vor primi, în perioada următoare, fonduri pentru a demara achiziţia de lapte praf la nivel local, Ministerul Sănătăţii alocând în acest sens 5 milioane de lei, informează MS, printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Brăila: Laptele praf pentru sugari acoperă doar o treime din necesar Laptele praf pentru sugari, distribuit gratuit în Brăila, acoperă doar o treime din necesarul existent la nivelul judeţului, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Suceava: Primăriile au primit a doua tranşă de lapte praf pentru sugari Direcţia de sănătate publică (DSP) Suceava a repartizat către primării cea de a doua tranşă de lapte praf destinată sugarilor cu vârste între 0 şi 12 luni, acordată gratuit celor care nu pot beneficia de lapte matern, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.
Suceava: DSP a repartizat primăriilor laptele praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a achiziţionat peste 3.700 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care, în prezent, sunt repartizate, în funcţie de necesar, primăriilor din judeţ, a declarat presei, marţi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.