Cele mai citite
 


Dolj: Prefectul acuză CJ că nu a avut un program de acţiuni pentru combaterea ţânţarilor
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, acuză Consiliul Judeţean (CJ) că nu a elaborat niciun program de acţiuni pentru combatarea ţânţarilor nici măcar în zonele riverane Dunării, pe motiv că nicio autoritate din domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului nu i-a solicitat acest lucru.
Prefectul Eugen Georgescu a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în urmă cu o lună şi jumătate a solicitat Consiliului Judeţean Dolj să îi comunice care este planul de acţiuni pe care îl are pentru combatarea ţânţarilor din zonele riverane Dunării, iar CJ i-a comunicat că nu are planificată nicio acţiune de acest fel.
'În Craiova, până acum au fost de trei ori împrăştiate substanţe pentru combaterea ţânţarilor, însă nu s-a făcut o acţiune concertată la nivelul judeţului. Nici măcar în zonele riverane Dunării CJ Dolj nu a acţionat. La solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, am cerut CJ Dolj să ne comunice planul de acţiuni de combatere a ţânţarilor şi am aflat că nu au niciun plan', a declarat prefectul.
La rândul său, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că nu este obligaţia CJ Dolj să aibă un astfel de program, dacă nu are bani trimişi de la buget special pentru o asemenea acţiune.
'Aşa se poate spune că noi trebuie să avem un program şi pentru câinii vagabonzi şi pentru alte insecte zburătoare, în condiţiile în care Guvernul ne-a redus drastic bugetul. O acţiune de acest fel la nivelul judeţului a fost făcută o singură dată în ultimii opt ani, în anul 2006, când au fost inundaţii foarte mari şi când Guvernul a alocat Doljului suma de 3,6 miliarde de lei vechi pentru combaterea ţânţarilor, însă dezinsecţia nu a avut efectul scontat', a declarat Ion Prioteasa.
De menţionat că în judeţul Dolj o persoană a fost infectată cu virusul West Nile. Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova, care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu LCR clar, evoluţie favorabilă. Femeia a fost externată luni, 30 august, iar evoluţia sa este favorabilă.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, infecţia cu virusul West Nile a fost confirmată pe 30 august, după ce, în data de 25 august, conform sistemului de supraveghere şi control al infecţiei cu virusul West Nile, ce se desfăşoară în perioada mai-octombrie 2010, s-au recoltat probe de ser şi LCR, care au fost trimise la INCDMI Cantacuzino - Laborator Infecţii Transmise prin Vectori şi Entomologie Medicală.
Într-un comunicat al DSP Dolj remis marţi, se menţionează că pacienta a fost externată în data de 30 august cu evoluţie favorabilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Femeia de 59 de ani infectată cu West Nile prezintă evoluţie favorabilă Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu Lichid Cefalo-Rahidian (LCR) clar, însă pacienta a fost...
Dolj: Au fost confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile Craiova, 26 aug /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost depistate şi confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar.
Dolj: Staţia electrică a SJU Craiova a fost modernizată de Consiliul Judeţean cu 250.000 euro Craiova, 14 apr /Agerpres/ - Staţia electrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, unul dintre cele mai mari spitale din ţară, care se întinde pe o suprafaţă de circa patru hectare, a fost modernizată de Consiliul Judeţean Dolj care a alocat aproximativ 250.000 euro.
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...