Cele mai citite
 


Olt: Listă de aşteptare de anul trecut pentru dispozitive medicale
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că sunt bolnavi care aşteaptă de anul trecut dispozitive medicale (proteze, lentile oculare etc.) şi este posibil ca cererile lor să fie onorate abia anul viitor.
Potrivit Constanţei Coteneanu, pe lista de aşteptare, pe care sunt circa 30 de cereri depuse anul trecut, sunt înregistrate 564 de solicitări de dispozitive medicale, majoritatea fiind proteze auditive şi mijloace de mers. Bolnavii asiguraţi mai solicită şi încălţăminte şi lentile oculare, precum şi alte proteze decât cele de mers.
Cererile bolnavilor vor rămâne neonorate dacă CAS nu va primi fonduri suplimentare la o nouă rectificare bugetară, deoarece banii existenţi abia ajung pentru dispozitivele medicale necesare bolnavilor de cancer.
Constanţa Coteneanu a arătat că valoarea dispozitivelor medicale cerute de bolnavii înscrişi pe listele de aşteptare este de peste 550.000 lei iar în bugetul pe anul în curs au mai rămas mai puţin de 400.000 lei, sumă pe care conducerea CAS o păstrează pentru dispozitivele necesare bolnavilor de cancer.
Anul acesta CAS Olt a onorat majoritatea cererilor din anii trecuţi, fiind distribuite circa 2.300 de dispozitive medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Aproape 1.000 de cereri de dispozitive medicale pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Persoanele care au nevoie de dispozitive medicale şi vor să obţină prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) trebuie să aştepte câteva luni având în vedere că pe lista de aşteptare sunt deja aproape 1.000 de cereri, iar fondurile primite de CJAS Olt pentru a deconta dispozitive medicale sunt...
Giurgiu: Lista de aşteptare pentru dispozitivele medicale, redusă până la luna martie 2010 Giurgiu, 8 dec /Agerpres/ - Persoanele înscrise pe lista de aşteptare până în luna martie 2010 vor primi dispozitivele şi echipamentele medicale necesare, după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Giurgiu a beneficiat de o rectificare bugetară.
Teleorman: Aproape 800 de persoane sunt înscrise pe lista de aşteptare pentru dispozitive medicale Aproximativ 800 de persoane sunt înscrise la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pe o listă de aşteptare pentru dispozitive medicale, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Popa.
Olt: Listă de aşteptare pentru îngrijiri medicale la domiciliu Persoanele grav bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu sunt nevoite să aştepte luni de zile pentru a putea beneficia de aceste servicii din cauză că bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt destinat îngrijirii medicale la domiciliu este redus şi a fost epuizat din prima...
Hunedoara: Bugetul dublu al CJAS a permis eliminarea listei de aşteptare pentru dispozitive medicale Bolnavii din judeţul Hunedoara care au nevoie de un dispozitiv medical cum ar fi protezele, cărucioarele sau aparatele auditive nu mai trebuie trecuţi pe o listă de aşteptare după ce bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a fost dublat în 2013, iar acest fapt a permis onorarea tuturor...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.