Cele mai citite
 


Ialomiţa: O persoană din Feteşti, suspectă de îmbolnăvire cu virusul West Nile
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O persoană din municipiul Feteşti este suspectă de îmbolnăvire cu virusul West Nile, alte două suspiciuni, apărute în localităţile Dridu şi Ion Roată, fiind infirmate în urma probelor prelevate şi analizarea acestora de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Potrivit unei situaţii prezentate, marţi, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), persoanei din municipiul Feteşti, suspectă de îmbolnăvire cu virusul West Nile, i-au fost prelevate probele necesare, urmând ca analizele să fie efectuate la aceeaşi unitate medicală din Bucureşti.
Petre Gigi, subprefectul judeţului Ialomiţa, a menţionat că este necesară sprijinirea autorităţilor publice locale din judeţ pentru a se efectua dezinsecţia în regim de urgenţă, iar DSP şi ceilalţi membri ai CJSU trebuie să aibă o colaborare foarte bună pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul West Nile.
În plus, în baza măsurilor dispuse de către Ministerul Sănătăţii, DSP Ialomiţa va întocmi un plan de măsuri judeţean pentru prevenirea şi combaterea infectării populaţiei cu acest virus şi va informa Centrul Operaţional al ISU 'Barbu Catargiu' despre orice suspiciune sau confirmare de îmbolnăvire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Brăila: Încă două suspiciuni de meningită West Nile Alte două cazuri suspecte de meningită West Nile au apărut la Brăila, după ce, de la începutul sezonului cald, Institutul Cantacuzino a confirmat în judeţ alte trei cazuri de contactare a acestui virus, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu...
Ialomiţa: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială...
MS: Femeia din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit Femeia în vârstă de 79 de ani din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit, anunţă Ministerul Sănătăţii.
Brăila: Suspiciune de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat din municipiu Un bărbat de 62 de ani din municipiul Brăila, internat la Spitalul Judeţean, este suspectat de infecţie cu virusul West Nile, probele fiind trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.