Cele mai citite
 


Cluj: Acţiune de dezinsecţie pentru combaterea virusului West Nile
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Cluj-Napoca anunţă derularea unei acţiuni de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor şi reducerea posibilităţii infectării populaţiei cu virusul West Nile.
'Ca urmare a situaţiei actuale conform căreia în ţară au apărut cazuri de infectare cu virusul West Nile, un virus transmis în principal de ţânţari, Primăria municipiului Cluj-Napoca a programat pentru perioada 2-18 septembrie 2010 (între orele 22.00 - 04.30) efectuarea de tratamente de dezinsecţie pe întreaga suprafaţă a domeniului public al municipiului Cluj-Napoca', se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, de Biroul de presă al municipalităţii clujene.
În comunicat se arată că tratamentele vor fi efectuate în conformitate cu recomandările Institutului Cantacuzino, cu aparatură de mare putere, dar şi cu aparatură purtată de operatori în zonele de pe domeniul public favorabile dezvoltării larvelor de ţânţari.
Substanţele folosite în Cluj-Napoca sunt K-othrine, pentru ţânţarii adulţi, şi Biolarkim 14 - pentru larvele acestora.
Primăria clujeană lansează şi un apel către populaţie ca pentru eficienţa acţiunii, asociaţiile de locatari/proprietari, agenţii economici şi instituţiile de pe raza municipiului Cluj-Napoca să efectueze dezinsecţia pe proprietăţi, clădiri şi subsolul blocurilor odată cu acţiunea municipalităţii pe domeniul public.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.
UPDATE Ministerul Sănătăţii: Al treilea caz de infectare cu virus Zika la un român care a călătorit în R. Dominicană Ministerul Sănătăţii confirmă un al treilea caz de import de virus Zika în România, la un bărbat care a călătorit în Republica Dominicană, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
Cluj: Laboratorul Santomar -dotat cu aparatură modernă, printr-un proiect cu finanţare europeană Laboratorul de anatomie patologică şi citologie Santomar Oncodiagnostic din Cluj-Napoca a finalizat un proiect de dotare cu echipamente performante de analiză şi diagnostic, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Cluj: Suspiciune de febră tifoidă la o femeie revenită din Thailanda; probele trimise la Institutul Cantacuzino O clujeancă de 35 de ani, revenită dintr-o excursie în Thailanda, este suspectă de febră tifoidă şi a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.
Buzău: Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate; suspiciune de boală la o a treia persoană Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de ţânţari, au fost confirmate recent în judeţul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.