Cele mai citite
 


Brăila: Minoră în vârstă de 14 ani, însărcinată în nouă luni
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul medical din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila a sesizat marţi Poliţia că la această unitate medicală s-a prezentat o minoră de 14 ani, care acuza dureri abdominale, ameţeli şi greţuri şi, în urma unui control ginecologic, s-a constatat că fata este însărcinată în luna a noua.
Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de IPJ Brăila, cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în luna decembrie 2009, minora a întreţinut raporturi sexuale cu prietenul ei, S.B., de 19 ani, în urma cărora a rămas însărcinată.
'Minora a precizat că i-a adus la cunoştinţă acestuia că nu împlinise vârsta de 14 ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu o minoră', se arată în comunicat.
Acesta este al patrulea caz de minore însărcinate descoperit luna aceasta, ultimul fiind înregistrat săptămâna trecută, când reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Brăila au sesizat poliţia, despre faptul că o minoră în vârstă de 15 ani este însărcinată în şapte luni de zile.
Asistenţii sociali ai DPC s-au prezentat la sediul poliţiei din comuna Chiscani, unde le-au cerut oamenilor legii să îi însoţească la domiciliul unei minore din localitate, însărcinată în 27-28 de săptămâni. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.
Pe 9 august, o altă minoră, în vârstă de 14 ani, din comuna brăileană Unirea, s-a prezentat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, spunându-le medicilor că vrea să nască, fără să ştie că este însărcinată în luna a opta. Poliţiştii au stabilit la acea dată că, în cursul lunii decembrie 2009, minora a întreţinut raporturi sexuale cu R.M., de 20 de ani,, din comuna Valea Seacă, judeţul Bacău. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.
Primul caz a fost descoperit la începutul lunii, când a revenit în actualitate situaţia fetiţei de 12 ani, din localitatea brăileană Pitulaţi, mediatizată în urmă cu un an şi jumătate, pentru că a făcut întrerupere de sarcină la şase luni, iar acum este din nou însărcinată în patru luni.
Noua anchetă a scos la iveală faptul că fetiţa abia anul acesta a împlinit 12 ani şi nu la vremea respectivă, aşa cum arătau datele înscrise în certificatul ei de naştere, ceea ce înseamnă că în momentul primului avort avea puţin peste 10 ani.
IPJ Brăila a efectuat o analiză amplă privind cazurile fetiţelor care devin mame la vârsta la care ar trebui să se joace cu păpuşile, pornind de la cazul acestei fetiţe de 12 ani, însărcinată a doua oară, pe care l-a dat publicităţii sub titlul de 'Viol, seducţie sau educaţie deficitară şi părinţi iresponsabili?'.
'Aducerea pe lume a unui copil înseamnă asumarea de responsabilităţi. Desigur că nivelul de instruire şi de viaţă al părinţilor este important pentru educaţia copilului, însă aceasta nu este o scuză pentru familiile mai modeste, în ceea ce priveşte neimplicarea în viaţa copilului, evitarea atribuţiilor aferente statutului parental sau delegarea atribuţiilor de educare a propriului copil altora: profesorilor, vecinilor, anturajului şi nu în ultimul rând străzii', se arată în comunicatul emis de IPJ Brăila.
Psihologii susţin că încă din primii ani de viaţă copilul poate experimenta sentimentul de ruşine, ca urmare a mustrării administrate la încălcarea unor norme morale elementare. Cu alte cuvinte, într-o familie în care nu există reguli de conduită bine stabilite, copilul îşi creează propriile reguli, care adesea sunt în contradicţie cu cele unanim acceptate. Chiar dacă pentru copii, stabilirea de reguli este foarte importantă, nu este suficientă numai impunerea lor, ci şi supravegherea permanentă a comportamentului copilului acasă, pe stradă, cu vecinii, cu prietenii, în cartier, la şcoală. Copiii şi adolescenţii reprezintă o categorie de populaţie cu risc de vulnerabilitate crescut în ceea ce priveşte adoptarea unor comportamente antisociale pe fondul apariţiei conflictelor afective, confli ctelor de idei, de autoritate. Etapele de negare şi contestare, precum şi efervescenţa specifică acestei vârste, pot influenţa într-un mod negativ conduita adolescenţilor care ajung să gestioneze greşit diferite situaţii, se mai arată în analiză.
IPJ Brăila face cunoscută şi latura penală a acestor situaţii, care spune că 'fapta celui care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: O minoră s-a prezentat la maternitate ca să nască, fără a şti în ce lună e însărcinată O minoră de 14 ani, dintr-o comună din judeţul Brăila, s-a prezentat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, spunându-le medicilor că vrea să nască, fără să ştie că este însărcinată în luna a opta.
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul...
Brăila: 17 copii aduşi pe lume de mame minore Numărul minorelor care au devenit mame anul acesta, la nivelul judeţului Brăila, este de 17, iar alte patru sunt însărcinate în prezent şi aşteapă să nască, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoaie.
Secţiile de obstetrică şi neonatologie din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, în reabilitare Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi al normelor europene.
Brăila: Femeie însărcinată adusă cu elicopterul MAI din Insula Mare a Brăilei O femeie însărcinată în nouă luni, care intrase în travaliu, a fost transportată la spital cu elicopterul MAI, joi după-amiază, din Insula Mare a Brăilei, izolată din cauza gheţii care s-a format pe Dunăre.