Cele mai citite
 


Petiţie pentru ajutorarea sistemului sanitar
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţi ai societăţii civile şi pacienţi au adresat o petiţie preşedintelui, Guvernului, Parlamentului, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precum şi celorlalţi factori decizionali în domeniu cerând elaborarea unei noi strategii privind asigurările de sănătate şi îmbunătăţirea sistemului de sănătate.
Asociaţia MAME, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, precum şi comunităţile online: www.desprecopii.com şi www.babycafe.ro au decis iniţierea unei petiţii 'APEL DE URGENŢĂ! Resuscitaţi Sănătatea!' prin care cer elaborarea unei noi politici de resurse umane în sistemul de sănătate, transparenţa şi dimensionarea fondurilor financiare ale sistemului, dezvoltarea bazei materiale şi asigurarea unui cadru coerent de reglementări care să permită administrarea, gestionarea şi controlul sistemului de sănătate cât mai eficient.
Iniţiatorii solicită, de asemenea, elaborarea unor programe naţionale de educaţie pentru sănătate, screening-uri pentru diverse patologii, tratamente pentru bolile rare, identificarea unor modalităţi de recunoştinţă la modul oficial faţă de persoanele care desfăşoară activităţi de voluntariat în cadrul ONG-urilor şi sprijinirea acestora privind încheierea contractelor de voluntariat şi valorificarea acestei resurse umane în folosul societăţii în general.
Potrivit pacienţilor semnatari ai petiţiei, este necesară deblocarea posturilor din sistemul sanitar, iar în cazul incidentelor de ordin administrativ pedeapsa să fie aplicată de la cel vinovat până la cel mai înalt pe scara ierarhică, ca modalitate de responsabilizare a celor care răspund de activitatea din spitale.
De asemenea, semnatarii subliniază necesitatea implementării unui sistem informatic interconectat între spitale, precum şi obligativitatea existenţei în spitale a unui sistem minim de prevenire a incendiilor prin amplasarea unor detectoare de fum, supravegherea video a spitalelor, crearea unui grup de psihologi care să poată fi disponibili în cazul în care se întâmplă un eveniment nefericit precum cel de la Maternitatea Giuleşti.
Sancţionarea malpraxisului cu pedepse mult mai drastice, clarificarea statutului spitalelor, depolitizarea instituţiilor sanitare prin permiterea alegerilor interne fără numiri politice sunt alte revendicări ale semnatarilor petiţiei care doresc înfiinţarea unor case de asigurări de sănătate private sau liberalizarea contribuţiilor pentru asigurările de sănătate, pentru a oferi posibilitatea ca aceste asigurări să fie plătite la casele de asigurări alese de pacient.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor va picheta CNAS Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că va organiza în perioada 23-25 septembrie o acţiune de pichetare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...