Cele mai citite
 


Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul West Nile, în sectorul 4
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus marţi mobilizarea de urgenţă la nivelul sectorului 4 a tuturor factorilor de intervenţie pentru adoptarea de măsuri în scopul prevenirii infectării cu virusul West Nile.
Potrivit unui comunicat remis de Primăria Sectorului 4, inspectorii Compartimentului Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari şi ai Biroului Management Situaţii de Urgenţă din cadrul instituţiei se află deja în teren, pentru a populariza în rândul cetăţenilor măsurile ce trebuie adoptate pentru a preîntâmpina eventualele focare virale.
Astfel, vor fi identificate imobilele de locuit ale căror subsoluri au fost sau sunt inundate, în vederea asanării de urgenţă a acestora. Ulterior, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, în spaţiile respective vor fi executate dezinsecţii.
De asemenea, edilul sectorului 4 a solicitat efectuarea urgentă de stropiri pentru combaterea ţânţarilor în zona parcurilor, grădinilor de cartier, aliniamentelor stradale şi a zonelor verzi.
Primăria Sectorului 4 pune la dispoziţia cetăţenilor şi o linie telefonică tip TEL VERDE, prin intermediul căreia, apelând 0800.800.440, pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de înţepăturile de ţânţari.
Cetăţenii trebuie să ţină cont de recomandările medicilor privind măsurile de protecţie împotriva virusului West Nile, acestea fiind purtarea hainelor cu mânecă lungă şi a pantalonilor lungi, instalarea plaselor de ţânţari pentru împiedicarea pătrunderii acestora în casă, evitarea expunerii la ţânţari, utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari, asigurarea desecării bălţilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientele de apă stătută, se precizează în comunicat.
Locuitorii sectorului 4 sunt sfătuiţi ca în cazul în care prezintă simptome precum greaţă, febră, vomă, dureri de cap sau deshidratarea organismului, astenie, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare sau alte situaţii care survin în 3-7 zile unei posibile înţepături de ţânţar, să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau la cel mai apropiat spital de boli infecţioase.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut marţi un apel public către toate autorităţile locale pentru a sprijini asociaţiile de locatari în vederea combaterii ţânţarilor şi pentru a contribui la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate.
'Pe spaţiile publice s-au făcut aceste campanii de combatere a ţânţarilor, dar trebuie acordată o atenţie sporită şi la nivelul asociaţiilor de bloc. Sunt imobile care au subsoluri inundate şi pot deveni adevărate focare pentru înmulţirea ţânţarilor. Dorim ca birourile ce răspund de relaţia cu asociaţiile de locatari să se implice şi să sprijine cu logistica necesară pentru a trimite echipele de dezinsecţie acolo unde sunt astfel de subsoluri problemă, pentru a evita înmulţirea insectelor. Rog, de asemenea, cetăţenii Capitalei să ţină seama de indicaţiile Ministerului Sănătăţii şi de sfaturile medicilor', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Capitalei.
Mihai Atănăsoaei a cerut, tot în cursul zilei de marţi, primarului general al Capitalei să continue măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, iar primarilor de sectoare ca, prin birourile pentru relaţia cu asociaţiile de proprietari din primării, să identifice blocurile ale căror subsoluri sunt inundate.
Deciziile au fost luate după ce au fost depistate în România şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile, dintre acestea două soldându-se cu deces, după cum anunţa luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa.
Conform ministrului, cele şapte cazuri (din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din municipiul Bucureşti) au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
Teleorman: Calitatea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă a crescut prin dotarea cu echipamente a ISU Capacitatea şi calitatea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat au înregistrat o îmbunătăţire prin achiziţia echipamentelor specifice ISU, a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea...
Prefectul Capitalei cere asanarea subsolurilor inundate şi combaterea ţânţarilor de la bloc Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut marţi un apel public către toate autorităţile locale pentru a sprijini asociaţiile de locatari în vederea combaterii ţânţarilor şi pentru a contribui la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Galaţi: Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat, duminică, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Judeţul Galaţi, după care au plecat în judeţ, pentru a inspecta zonele grav afectate de inundaţii.