Cele mai citite
 


Consiliere pentru persoanele infectate cu HIV
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 21 aprilie /Agerpres/ - Centrul Mureş al Fundaţiei „Alături de Voi” (ADV) România va organiza o sesiune de informare pentru 25 de persoane infectate cu HIV din judeţul Mureş, în special tineri peste 18 ani, care doresc să-şi găsească un loc de muncă.

Sesiunea de informare care va avea loc miercuri este parte a proiectului „E timpul pentru o schimbare!” şi urmăreşte informarea persoanelor cu dizabilităţi referitor la cadrul legal de încadrare pe piaţa muncii şi stimularea angajării pe piaţa muncii a acestor persoane.

Carmen Speranţa Ciulea, director al centrului Mureş al ADV România, a arătat că în cadrul sesiunii de informare de la Târgu Mureş se va pune accent pe încurajarea persoanelor cu HIV să-şi caute un loc de muncă, ocazie cu care le vor fi prezentate drepturile şi obligaţiile pe care persoanele le au din punct de vedere al legislaţiei muncii.

„In acest moment Fundaţia „Alături de Voi” România se confruntă cu faptul că beneficiarii ei, altă dată copii infectaţi în spitale cu acest virus, au ajuns acum la vârsta adultă şi au nevoie de un loc de muncă pentru a-şi putea trăi viaţa în continuare cu demnitate. Din păcate, numai în centrul Mureş, din cei 113 tineri aflaţi în evidenţa noastră, doar şase au un loc de muncă, trei la unitatea protejată a ADV România, unul la o unitate de alimentaţie publică, unul la un atelier de lucru şi altul în străinătate. Această statistică dovedeşte mult despre şansele acestor tineri de a se angaja”, a precizat Carmen Speranţa Ciulea.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Mureş a AVD România, în total în cadrul proiectului sunt prevăzute 16 sesiuni de informare pentru 400 de persoane cu dizabilităţi, inclusiv HIV/SIDA în cele cinci judeţe de implementare a proiectului, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Constanţa şi Mureş.

Proiectul „E timpul pentru o schimbare!” al Fundaţiei „Alături de Voi” România este realizat în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Fundaţia Children on the Edge România şi Fundaţia Star of Hope România.

Proiectul are o durată de 10 luni, este finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE cu suma de 81.520 de euro şi cofinanţat de Fundaţia „Alături de Voi” România cu 10.000 de euro şi vizează integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv HIV/SIDA. AGERPRES (Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Vaslui: A fost lansat un proiect pentru îmbunătăţirea integrării sociale şi profesionale a tinerilor Fundaţia "Alături de Voi" România, în calitate de promotor, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASPC) Vaslui şi Iaşi, Asociaţia Alternative Sociale, Asociaţia Salvaţi Copiii, Fundaţiile Cote, Bethany, Star of Hope Romania şi World Vision Romania - Iaşi...
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Maria Vereş: Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV nu se simt în siguranţă Preşedinta Asociaţiei de Părinţi cu Copii Seropozitivi 'Benone' din Târgu Mureş, Maria Vereş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, că studiile efectuate recent arată că persoanele infectate cu HIV sunt cele mai expuse riscului de discriminare...
Mureş: Neangajarea persoanelor cu dizabilităţi, motivată de probleme financiare Târgu Mureş, 8 sept /Agerpres/ - Angajatorii preferă să vireze la stat salariile minime brute pe economie aferente locurilor de muncă neocupate de persoane cu dizabilităţi din considerente materiale, a declarat presei, miercuri, Reghina Fărcaş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă...