Cele mai citite
 


În Bulgaria bugetul sănătăţii nu va fi mai mic ca anul trecut
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres Ivan Radev transmite: Banii care vor fi acordaţi sistemului sanitar din Bulgaria nu vor fi mai puţini decât anul trecut. Anunţul a fost marţi de premierul bulgar Boiko Borisov, după o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor şi pacienţilor, precum şi ai sindicatelor din sănătate. Borisov a spus că va crea un grup de lucru care să stabilească sumele necesare spitalelor pentru ca acestea să-şi continue activitatea, dar a precizat că, în orice caz, fondurile alocate sănătăţii în acest an se vor situa cel puţin la nivelul anul trecut.
Întâlnirea de marţi a avut loc la iniţiativa guvernului, după ce în urma cu câteva zile medicii au avertizat că vor declanşa o grevă generală la toamnă. Nemulţumirea medicilor a fost provocată de faptul că începând din august, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a redus finanţarea spitalelor cu 30-40%, motivând măsura prin criza financiară.

Ţvetan Raicinov, preşedintele Asociaţiei Medicilor din Bulgaria, s-a declarat mulţumit de poziţia premierului. El a spus însă că dacă guvernul nu-şi va respecta promisiunea şi nu va acorda mai mulţi bani pentru sănătate în următoarele două săptămâni, medicii vor intra în grevă. Potrivit lui Raicinov, ca să funcţioneze normal, sistemul sanitar are nevoie de încă cel puţin 100 de milioane de euro până la sfârşitul anului.
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Astărăstoae, despre greva generală din sistemul sanitar: Mesajul CMR e de negociere, de a se căuta soluţii comune Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă, referitor la greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru 28 noiembrie, că mesajul instituţiei sale este de a se căuta soluţii comune, dar nu de pe poziţii de forţă.
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
SANITAS: Peste 130.000 de salariaţi din sistemul sanitar vor participa la greva de avertisment şi la greva generală Peste 130.000 de salariaţi din sistemul sanitar vor participa, la nivelul întregii ţări, la greva de avertisment şi la greva generală care vor fi organizate, pe 25, respectiv 28 noiembrie, de Federaţia SANITAS, a declarat joi, pentru AGERPRES, Leonard Bărăscu, preşedintele organizaţiei sindicale.
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
(Corespondenţă) Medicii bulgari ameninţă cu o grevă la toamnă Sofia, 26 aug - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Uniunea Medicilor din Bulgaria avertizează că începând din toamnă cadrele medicale vor declanşa o grevă. Preşedintele Uniunii, Ţvetan Raicinov, a declarat că situaţia din sistemul sanitar nu a fost mai gravă nici în cei mai dificili ani...