Cele mai citite
 


Primăria Municipiului Bucureşti continuă programul de combatere a ţânţarilor
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă aplicarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor în zonele cu vegetaţie, în baza planului de igienizare stabilit printr-o dispoziţie a primarului general, Sorin Oprescu, încă din data de 6 iulie 2010.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB remis marţi AGERPRES, zonele vizate de municipalitate pentru aplicarea acestor tratamente de combatere a ţânţarilor sunt parcurile, cimitirele, grădinile, zonele rezidenţiale etc. şi aliniamente stradale, având în vedere avertizarea Ministerului Sănătăţii cu privire la apariţia unor cazuri de infestare cu virusul West Nile.
PMB precizează că astfel de tratamente se efectuează în blocuri, subsoluri şi casele scărilor, iar operatorul responsabil cu igienizarea pe teritoriul Capitalei comunică în sistem de urgenţă municipalităţii problemele pe care le întâmpină pentru a fi luate măsuri în consecinţă.
La solicitarea primarului general, încă din luna iulie a acestui an, au fost suplimentate tratamentele de suprafaţă aplicate în zonele verzi şi pe aliniamente stradale, folosindu-se utilaje speciale acolo unde cele standard nu au putut pătrunde (alei, parcuri, spaţii dintre blocuri etc.)
Se monitorizează în permanenţă densitatea populaţiilor de ţânţari prin metoda indicelui de prezenţa în zonele unde este preconizată apariţia acestora în număr mare.
În locaţiile cu grad mare de infestare, tratamentele se aplică până la stingerea focarelor.
Se monitorizează cu precădere zona de sud a Bucureştiului, limitrofă judeţului Ilfov, zona în care pot pătrunde, dinspre Bulgaria, ţânţari posibili purtători ai virusului West Nile.
Aceeaşi sursă menţionează că există o comunicare permanentă între Primăria Municipiului Bucureşti şi Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie, astfel încât orice măsură să poată fi aplicată în regim de urgenţă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri de combatere a ţânţarilor, în Capitală Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat Comisiei interministeriale de supraveghere metodologică şi recepţie, care s-a întrunit la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să analizeze desfăşurarea programului de combatere a ţânţarilor, operat de societatea 3D,...
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.
Primăria Municipiului Bucureşti continuă măsurile pentru combaterea caniculei Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă măsurile necesare pentru combaterea efectelor caniculei, fiind amenajate 14 corturi medicale dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate, în condiţiile avertizării de cod portocaliu de caniculă, anunţă luni PMB.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Sorin Oprescu despre tragedia de la Giuleşti: Consider că cine greşeşte trebuie să plătească Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul încă de marţi să ceară demisia întregii conduceri a Maternităţii Giuleşti, se precizează miercuri, într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES.
Oprescu i-a înmânat 'Cheia oraşului Bucureşti' medicului personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a înmânat "Cheia oraşului Bucureşti" medicului personal oficial al premierului israelian Benjamin Netanyahu, doctorul Zvi Herman Bercovici, în cadrul unei ceremonii desfăşurate joi, la sediul Municipalităţii.