Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Circa 20 de şcoli nu au autorizaţii sanitare
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa sunt pregătite pentru începerea anului şcolar, mai puţin de 20 dintre acestea, care nu au autorizaţii sanitare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Elena Manolescu.
''Am avut echipe care s-au deplasat în toate unităţile şcolare. Unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie au plan de conformare'', a precizat Elena Manolescu.
Motivele pentru neacordarea autorizaţiei sunt, în principal, degradarea clădirilor, lipsa apei potabile şi grupuri sanitare necorespunzătoare.
Din cele 660 de unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, din anul şcolar 2010-2011 circa 30 vor fi închise. Şcolile care vor fi închise au mai puţin de 40 de elevi.
Conform conducerii Inspectoratului Şcolar, sunt însă şi unităţi de învăţământ cu elevi puţini care vor rămâne, deoarece se află în localităţi montane izolate iar copiilor, mai ales celor de clasele I-IV, le-ar fi mult prea greu să facă naveta la o altă şcoală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Dâmboviţa: Turiştii nu au fost scoşi din spaţiile de cazare din zona Padina-Peştera, DJ 714 rămânând blocat Accesul în zona Padina - Peştera, judeţul Dâmboviţa, rămâne blocat, miercuri, utilajele de deszăpezire având de parcurs încă 3-5 km pentru a-i putea scoate pe turiştii rămaşi blocaţi, de patru zile, la spaţiile de cazare din zona montană dâmboviţeană.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Din 457 de şcoli , 83 sunt fără autorizaţii sanitare la nivelul Capitalei Prefectura Capitalei anunţă că pentru anul şcolar 2010-2011, din totalul de 457 unităţi de învăţământ din Bucureşti, 83 sunt fără autorizaţii sanitare de funcţionare - 50 fiind cuprinse în programul de reabilitare cu Banca Europeana de Investiţii (BEI).
Dâmboviţa: Localităţi din zona Pucioasa fără apă, din cauza apariţiei unui risc microbiologic Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa anunţă că a oprit de sâmbătă seara furnizarea apei în oraşul Pucioasa şi în alte patru localităţi învecinate din cauza apariţiei unui risc microbiologic.
Localităţi izolate şi fără curent electric, şcoli închise din cauza ninsorilor (grupaj 3) Mai multe localităţi din diferite judeţe ale ţării sunt izolate şi au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente căzute în ultima perioadă. De asemenea, multe şcoli din mediul rural sau chiar urban sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.