Cele mai citite
 


Exerciţiile fizice pot reduce cu 40% predispoziţia genetică la obezitate
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Corp sanatos
 

Exerciţiile fizice pot reduce în medie cu 40% efectul predispoziţiei genetice spre obezitate, arată un studiu realizat de cercetători britanici, publicat marţi în Statele Unite şi preluat de AFP.

Autorii studiului, apărut în publicaţia americană Public Library of Science (PLoS), au analizat mai multe variaţii genetice recunoscute ca elemente de risc de obezitate. Apoi au cercetat câte din aceste mutaţii erau moştenite de participanţii la studiu de la părinţi, apreciind astfel gradul de susceptibilitate genetică de obezitate, determinat de numărul de variante moştenite. Concluzia a fost că majoritatea subiecţilor studiului moşteniseră între 10 şi 13 din aceste variante genetice.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au măsurat cantitatea de exerciţii fizice pe care le făcea fiecare participant, pe baza unui chestionar. Au stabilit astfel o legătură între numărul variaţiilor genetice care predispun la obezitate şi indicele masei corporale (IMC). În acest fel, cercetătorii au putut vedea dacă un mod de viaţă activ scade influenţa genetică asupra IMC şi riscului de obezitate. Ei au constatat că, pentru fiecare variaţie genetică ce predispune la un exces de greutate, există o creştere a IMC egală cu 445 grame la o persoană cu înălţimea de 1,70 m. Creşterea în greutate este mai mare la persoanele inactive decât la cele care fac mişcare şi exerciţii fizice: la persoanele cu mai multă activitate fizică, creşterea în greutate a fost de doar 379 grame pe variant ă genetică, faţă de 592 grame la persoanele sedentare.

Cercetătorii au calculat că fiecare variantă genetică suplimentară măreşte de 1,1 ori riscul de obezitate. La persoanele active însă, acest risc scade cu 40%. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenţei (studiu) Până în 2050, numărul persoanelor care vor avea o formă de demenţă ar urma să se tripleze - este concluzia unui nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Cardiff (Ţara Galilor) şi ale cărui rezultate au apărut în PLoS. Miercuri urmează să aibă loc la Londra un summit al G8 consacrat...
Exerciţiile fizice şi dietele, eficiente pentru persoanele predispuse genetic la obezitate Exerciţiile fizice şi dietele sunt eficiente pentru persoanele predispuse genetic la obezitate, potrivit unui studiu publicat miercuri de British Medical Journal (BMJ) şi citat de AFP.
Pierderea în greutate este benefică la orice vârstă (studiu) Excesul de greutate constituie un factor evident de risc cardiovascular. Un studiu amplu realizat de cercetători britanici arată că pierderea în greutate are efecte pozitive la orice vârstă, scrie passionsante.be.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Noi perspective în studierea originii genetice a obezităţii (studiu) Cercetători americani au identificat gene-cheie în metabolismul care controlează mecanismul de ardere sau stocare a grăsimilor din organism, această descoperire putând duce la o nouă abordare în tratarea obezităţii, informează AFP.
Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu) Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână...