Cele mai citite
 


Campanie socială "2% pentru Spitalul "Marie Curie"
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti 21 aprilie /Agerpres/ - Fundaţia Scheherazade împreună cu Prefectura Bucureşti a lansat miercuri campania socială "2% pentru Spitalul de copii "Marie Curie".

Codul Fiscal dă posibilitatea fiecărui angajat de a direcţiona 2% din impozitul pe venit aferent anului trecut către un ONG şi implicit către proiectele acestuia. Prin acest sistem, fiecare contribuabil poate dicta statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul pe care l-a plătit. Astfel, pentru ca fiecare dintre copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" să beneficieze de aceleaşi condiţii, oricare angajat poate ajuta prin simpla completare a unui formular.

Până la această dată, în urma campaniei a fost strânsă suma de 282 807 44 lei în beneficiul spitalului, cel mai mare spital din ţară, a subliniat preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris. Ea şi-a exprimat speranţa că şi în acest an oamenii vor contribui pentru finalizarea lucrărilor la acestă unitate pediatrică. Până acum au fost finalizate lucrările la patru etaje şi jumătate, alte două etaje urmând să fie renovate.

Prof. dr. Florea Iordăchescu a spus că o astfel de lucrare de amploare nu ar fi putut fi făcută de spital, iar ceea ce face Fundaţia Sheherazade este un lucru extraordinar menit să contribuie la acordarea de îngrijiri într-un mediu curat şi prietenos, care să-i ajute pe copii să treacă mai uşor peste suferinţă şi boală.

Actriţa Daniela Nane a menţionat că anual în această unitate sanitară se internează 70.000 de copii pentru îngrijiri. "Este important să le îmbunătăţim condiţiile de îngrijire şi de confort pentru copiii care stau în spital, pentru unii acesta fiind a doua casă", a spus Daniela Nane.

Subprefectul Capitalei, Mariana Câmpean, a declarat că instituţia Prefecturii susţine această campanie. Ea a spus că anul trecut s-au strâns 70.000 de euro, iar Prefectura este şi în acest an alături de Fundaţie.

Mariana Câmpean a fost prima persoană de le Prefectura Capitalei care a semnat formularul pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru această campanie. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Dr. Radu Tăbăcaru: Copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă Copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă, a declarat şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tăbăcaru.
Lucrările de renovare de la Spitalul 'Marie Curie' au fost finalizate Inaugurarea etajelor renovate 6 şi 7 de la Spitalul de copii 'Marie Curie' a avut loc, miercuri, în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii medicale, politice, diplomatice.
Spitalul Marie Curie nu se va închide, asigură managerul unităţii medicale Spitalul de Copii 'Marie Curie' nu se va închide şi funcţionează la parametrii normali, precizează într-un comunicat de presă transmis joi managerul unităţii, dr. Gabriel Smarandache.
MS: Copiii internaţi la 'Marie Curie' cu SHU sunt în stare stabilă, staţionară Cei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie" sunt în stare stabilă, trei dintre ei fiind supuşi procedurilor de dializă peritoneală, a informat joi Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis AGERPRES.
Dr. Bălgrădean (Marie Curie): Unul dintre copiii internaţi cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică Unul dintre ultimii doi copii internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică în cadrul bolii, a declarat, sâmbătă, şeful Secţiei de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.