Cele mai citite
 


Folosirea căştilor poate afecta auzul (studiu)
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 New York, 1 sep/Agerpres/ - Creşterea folosirii căştilor este una din cauzele cazurilor de pierdere a auzului în rândul adolescenţilor, arată cercetători americani în ediţia online a Journal of Adolescent Health, publicată pe 31 august, informează site-ul lesquotidiennes.com.

Abbey Berg, profesor la Universitatea Pace din New York, care a condus studiul, spune că, odată cu succesul înregistrat de căşti, creşte numărul cazurilor de pierdere a auzului şi a acufenelor (ţiuitul urechilor) la adolescenţi şi adulţi tineri.

'Fetele care folosesc căşti au şanse cu 80% mai mari să aibă auzul alterat faţă ce cele care nu recurg la aceste aparate. Dintre adolescenţii care folosesc căşti, toţi, mai puţin unul (99,7%) se plâng de acufene', arată cercetătorii, care au desfăşurat studiul pe 8 710 tineri.

Abbey Berg subliniază totuşi că, deşi s-a constatat 'o asociere, nu înseamnă că există o legătură de la cauză la efect'. Ea doreşte ca, în cadrul studiilor următoare, să determine dacă mai există şi alte efecte. Un alt cercetător consideră că problemele apar atunci când urechea este solicitată prea mult.

Oamenii de ştiinţă nu blamează căştile, dar spun că, dacă şi alţii pot auzi ce se ascultă la căşti în lift sau autobuz, înseamnă că sunetul este prea tare. Brian Fligor de la Children's Hospital din Boston, recomandă un volum puţin mai ridicat decât al unei conversaţii.

Pentru protejarea urechilor şi a auzului, Abbey Berg recomandă folosirea căştilor 'nu mai mult de o oră pe zi, la 60% din volumul maxim'. În cazul căştilor introduse în urechi, 'trebuie luate cele mai mari precauţii', pentru că presiunea sunetului este mai accentuată decât la căştile fixate pe urechi.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua, benefică împotriva acufenelor (studiu) O echipă de cercetători americani a făcut o constatate surprinzătoare: consumul zilnic de cafea este asociat cu un efect protector împotriva acufenelor. Acufenele constau într-o senzaţie auditivă - fluierat, ţiuit, bubuit, etc. - fără legătură cu vreun sunet exterior şi neauzit de cei din jur, aminteşte...
Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână este benefic pentru auz (studiu) Consumul de peşte, aliment bogat în acizi graşi omega 3, care au numeroase virtuţi pentru sistemul cardiovascular, poate îmbunătăţi şi microcirculaţia sangvină la nivelul urechii interne, contribuind astfel la păstrarea auzului - este concluzia unui amplu studiu realizat de cercetători americani, publicat...
În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de AVC creşte semnificativ (studiu) În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) creşte semnificativ, arată un studiu realizat de cercetători scoţieni de la Universitatea din Edinburgh, publicat în British Medical Journal şi preluat de passionsante.be.
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
Nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie (studiu) O echipă de cercetători americani afirmă într-un studiu că nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie nervoasă, relatează AFP.
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...