Cele mai citite
 


Belgia: Mamă vinovată de infanticid /vs/ psihiatru
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 1 sep/Agerpres/ - Belgianca Genevieve Lhermitte, care şi-a omorât cei cinci copii în februarie 2007, cere despăgubiri record de trei milioane de euro fostului său psihiatru, căruia îi reproşează că nu a acordat destulă atenţie tulburărilor ei psihice, anunţă miercuri cotidianul Le Soir.
Genevieve Lhermitte, care a fost condamnată la închisoare pe viaţă în decembrie 2008, a decis să-l dea în judecată pe psihiatrul său. În cadrul unei audieri care va avea loc pe 3 decembrie la tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, femeia îi va cere doctorului daune de trei milioane de euro, un record pentru un astfel de caz. Potrivit avocatului ei, Genevieve Lhermitte reclamă prejudiciul suferit ca urmare a 'lipsei de acţiune a doctorului'.

Femeia şi-a sugrumat fiul şi cele patru fiice, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şi apoi s-a înjunghiat în casa din Nivelles (Wallonia, sud), pe 28 februarie 2007. În cursul procesului a fost evocată existenţa unei scrisori, adresate în ajunul tragediei de Genevieve Lhermitte psihiatrului la care mergea, în care pomenea de intenţia de a se omorî şi de 'a lua copiii cu ea'.

În depoziţia sa, medicul psihiatru a spus că şi-a primit pacienta după o primă scrisoare alarmantă, pe 13 februarie, dar că n-a mai putut s-o primească şi pe 27 februarie, din cauza programului încărcat.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul psihiatru Diana Lilia Bandrabur, de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, trimisă în judecată de procurori Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la înşelăciune în formă continuată, abuz...
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Alba: Medic psihiatru, condamnat la un an de închisoare pentru luare de mită Liviu Stoica, medic primar psihiatru şi profesor universitar din Alba Iulia, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, decizie ce poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pilule contraceptive: 40 de femei însărcinate din Canada au dat în judecată o companie farmaceutică Un grup de femei din Canada, dintre care 40 au rămas însărcinate deşi luau pilule contraceptive, au dat în judecată o societate farmaceutică pentru a cere despăgubiri de 800 de milioane de dolari, au anunţat vineri mass-media locale, relatează AFP.
Botoşani: Un angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati' cere despăgubiri de un miliard de euro de la statul român Juristul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dat în judecată Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice pentru nerespectarea unui brevet social.
Belgia: 13 victime ale thalidomidei cer statului milioane de euro Treisprezece victime belgiene ale thalidomidei, aflată la originea a numeroase malformaţii, au dat în judecată statul belgian, cerând fiecare despăgubiri de 5 milioane de euro, a relatat miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.