Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: 150 de şcoli din totalul de 432 sunt autorizate sanitar
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 1 sep /Agerpres/ - Doar 150 de unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, din totalul de 432, sunt în prezent autorizate sanitar de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit datelor prezentate, miercuri, de către reprezentantul Biroului Autorizări, Ioan Suciu.
Până acum, mai puţin de 190 de directori au depus declaraţii pe propria răspundere şi cereri pentru autorizarea unităţilor pe care le au în subordine, dintre care 33 nu au primit această autorizaţie, trei au fost suspendate, iar alte trei sunt în curs de verificare.
'Să nu vă mire prea mult că sunt sute de directori care nu au depus declaraţiile. Nu văd cine are aşa curaj să declare că îndeplineşte toate condiţiile, când ştie ce şcoală are. (...) Noi ştim că sunt şi şcoli care se pot autoriza, dar nu ştiu de ce directorii nu se deranjează să vină 10 minute să depună o declaraţie şi o cerere. Restul sunt pur şi simplu şcoli care nu îndeplinesc condiţiile, nu au fost niciodată autorizate', a declarat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Printre unităţile de învăţământ care nu au primit niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare se numără cele circa 60 de şcoli şi grădiniţe care funcţionează în continuare în case particulare, marea majoritate fiind din mediul rural.
DSP Bistriţa-Năsăud aşteaptă să primească din partea Inspectoratului Şcolar noua structură a unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2010-2011, după care vor fi demarate controale la cele care nu sunt autorizate, directorii riscând să primească avertismente sau chiar amenzi, în funcţiile de disfuncţionalităţile ce vor fi constatate la faţa locului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O treime din unităţile şcolare nu au autorizaţii sanitare de funcţionare O treime din unităţile şcolare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu deţin autorizaţii sanitare, cele mai multe funcţionând în mediul rural.
Bistriţa-Năsăud: Jumătate dintre unităţile de învăţământ nu sunt autorizate sanitar Aproape 53% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cele mai multe cazuri de acest gen fiind la şcolile generale din mediul rural, potrivit informaţiilor furnizate marţi AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.
Bistriţa-Năsăud: Cercetări în cazul unei fetiţe de patru ani, decedate în urma unei entorse Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a demarat cercetări în cazul unei fetiţe de patru ani din oraşul Năsăud care a decedat în cursul zilei de luni la un spital din Cluj-Napoca, după ce piciorul la care suferise o entorsă s-a infectat.
Bistriţa-Năsăud: Puncte de prim ajutor anti-caniculă, pregătite în cele patru oraşe din judeţ Primăria municipiului Bistriţa şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud au deschis 11 puncte de prim ajutor pe timp de caniculă, după ce judeţul a intrat sub avertizare de cod portocaliu.
Bistriţa-Năsăud: Nuntaşii din Cireşoaia ajunşi la spital, infectaţi cu stafilococ; amenzi de 6.000 lei date de DSP Cei 40 de nuntaşi din satul bistriţean Cireşoaia, care au ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la spital în urma unei toxiinfecţii alimentare, au fost infectaţi cu un stafilococ provenit cel mai probabil de la una dintre persoanele care au pregătit aperitivele servite la nuntă, potrivit rezultatelor...