Cele mai citite
 


Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a fost audiată miercuri de procurorii Parchetului General în dosarul în care este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Tot miercuri, la sediul Parchetului General s-a prezentat şi şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, pus şi el sub acuzare pentru neglijenţă în serviciu.
Vasile Dima a venit la Parchet însoţit de un avocat şi nu a dorit să dea declaraţii presei.
Pe 24 august, asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 argumentând că ea a dat o declaraţie nesinceră în faţa procurorilor.
În schimb, judecătorii au respins în 27 august ca neîntemeiată propunerea Parchetului de arestare preventivă a lui Vasile Dima, însă procurorii au făcut recurs, care se va judeca pe 2 septembrie la Tribunalul Bucureşti.
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.
'Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului. Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi, de asemenea, nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare', se arăta într-un comunicat al Parchetului.
Potrivit Parchetului, consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale.
De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, pus sub urmărire penală Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, care a fost suspendat din funcţie în urma incendiului produs pe 16 august, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate...