Cele mai citite
 


V-ati dona organele in caz de moarte cerebrala?
luni, 19 noiembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

preturi transplant Cotidianul initiaza astazi o dezbatere pentru schimbarea legislatiei in domeniul transplantului de organe, prin legiferarea acordului prezumat: daca in timpul vietii nu declari explicit ca nu vrei sa-ti fie prelevate organe, devii donator implicit in cazul in care ajungi in moarte cerebrala.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Prelevare de organe de la un donator care şi-a dorit acest lucru din timpul vieţii Patru echipe de medici au reuşit să preleveze mai multe organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, persoana în cauză manifestându-şi dorinţa de a fi donator încă din timpul vieţii, a declarat luni, managerul unităţii medicale, Călin Laza.
Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat în moarte cerebrală pentru tratarea victimelor incendiului din Capitală Medicii de la Spitalul Judeţean Buzău şi o echipă venită de la Bucureşti au prelevat, sâmbătă, piele şi alte organe de la un buzoian în vârstă de 64 de ani aflat de două zile în moarte cerebrală, acestea urmând a fi folosite pentru tratarea arsurilor victimelor exploziei din Capitală.
Hunedoara: Rinichii şi ficatul unui donator, prelevaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva Rinichii şi ficatul unui bărbat aflat în moarte cerebrală vor fi prelevaţi în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, donatorul, în vârstă de 68 de ani, fiind internat duminică, după ce a fost victima unui accident de circulaţie.
Iaşi: Prima prelevare de organe de la un copil Un copil de un an şi jumătate, aflat în moarte cerebrală la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi, a devenit cel mai tânăr donator de organe din regiunea estică a României.
Germania reglementează sistemul de donare a organelor şi ţesuturilor Miniştrii sănătăţii din 16 landuri federale germane au votat în unanimitate noul model de reglementare a donării de organe şi ţesuturi. În conformitate cu noile reguli, fiecare cetăţean german va fi întrebat în regim obligatoriu dacă vrea sau nu să fie donator, informează Tagesschau.
Iaşi: Prelevare de organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală O echipă de medici a efectuat o prelevare de organe de la un