Cele mai citite
 


Lupus: un medicament pentru inimă are rezultate promiţătoare şi în testele pe lupus
joi, 2 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Un medicament folosit în cardiologie, clopridogrel, testat pe cobai atinşi de o formă gravă de lupus, a permis ameliorarea stării lor şi o prelungire semnificativă a speranţei de viaţă, conform unui studiu francez, transmite AFP.

Lupusul este o maladie autoimunitară care se manifestă prin dureri articulare intense, prin apariţia unor leziuni cutanate la nivelul feţei şi prin probleme renale mai mult sau mai puţin grave. Această maladie poate ataca şi alte organe precum creierul sau inima.

Conform studiului francez publicat în ultimul număr al revistei americane Science Translational Medicine, medicamentul clopridogrel este eficient în special în cazurile de lupus eritematos diseminat (LED).

Medicamentul clopridogrel face parte, ca şi aspirina, din familia medicamentelor antiplachetare care acţionează prevenind formarea de cheaguri de sânge. De obicei acest medicament este prescris pentru a preveni riscul de infarct sau de accident vascular cerebral.

Echipa de oameni de ştiinţă coordonată de prof. Patrick Blanco, specialist în imunologie la CHU din Bordeaux va deschide din 2011 etapa de testare pe voluntari umani, bolnavi de lupus, a efectelor acestui medicament.

'Această maladie atinge 1 persoană din 10.000 şi 9 femei pentru fiecare bărbat, fiind mai des întâlnită în Asia, America de Sud şi America Centrală', a mai precizat omul de ştiinţă francez.

Notare
Comentarii
de Enescu Rodica
Daca un pacient are lupus eritematos diseminat si trombocitopenie (50-80.000) cum poate sa i se administreze medicamentul pentru boala de inima ?
Acel medicament are actiune antiplachetara , ca si aspirina , nu /

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lupusul, o afectiune severa Daca aveti simptome precum dureri articulare, oboseala sau ras cutanat trebuie sa consultati de urgenta medicul dermatolog . Acestea sunt primele semne ale unei afectiuni din ce in ce mai frecvente: lupusul.
Aspirina este mai indicată seara decât dimineaţa (studiu) Aspirina este mai indicată înainte de culcare decât dimineaţa. Sângele se coagulează astfel mai puţin în primele ore ale zilei, scăzând riscul unui accident vascular cerebral sau cardiac, relevă un studiu realizat de Tobias van Bunten de la Centrul medical universitar din Leyden (Olanda), citat miercuri...
Posibilă legătură între tratamentul hormonal de substituţie şi lupus (studiu) Medici columbieni au descoperit o posibilă legătură între tratamentul hormonal de substituţie şi dezvoltarea lupusului eritematos, arată un studiu difuzat marţi de Universitatea Rosario din Bogota. Studiul, ale cărui rezultate sunt publicate în revista ştiinţifică americană PLOS ONE, indică faptul că...
Prof. dr. Eduard Apetrei: Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă, fiind o afecţiune răspândită, însă doar aproximativ 30% dintre cei care au această suferinţă ştiu despre ea, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutul de Cardiologie şi Chirurgie Cardio-Vasculară "C.C. Iliescu".
Un accident vascular cerebral este echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură (studiu) Accidentele vasculare cerebrale la persoanele vârstnice duc la o îmbătrânire prematură a creierului cu echivalentul a opt ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan şi publicat în revista de ştiinţă 'Stroke', informează AFP.
Mercurul din peşte nu creşte riscul de boli cardiace, potrivit unui studiu Los Angeles, 29 mar /Agerpres/ - Mercurul care provine din consumul de peşte nu creşte riscul de boli cardiace sau de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu efectuat de cercetători americani care au măsurat prezenţa acestei substanţe în unghiile tăiate de la picioare, scrie ziarul Nouvel Observateur...