Cele mai citite
 


Covasna: Demisii la ISU, după reducerea salariilor
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna s-a confruntat cu un val de demisii după ce salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%, ca urmare a aplicării măsurilor de austeritate.
Comandantul ISU Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în ultima lună, şase angajaţi şi-au dat demisia - un electrician şi cinci şoferi -, care lucrau pe maşinile de intervenţie şi care vor pleca la muncă în străinătate.
'Au plecat din cauza banilor şi, din păcate, ne pleacă oamenii cei mai buni. Ştiţi cât are un servant, un om care intră în foc? 1.000 de lei, plus norma de hrană, adică tichetele de masă', a spus Gyorgy Alfons.
El a adăugat că, în prezent, instituţia duce lipsă conducători auto şi nu poate face alte angajări, deoarece posturile sunt blocate.
'În toamna aceasta vom primi două maşini SMURD şi nu le vom putea operaţionaliza pentru că nu avem conducători auto şi nici paramedici cu experienţă', a mai spus şeful ISU.
Gyorgy Alfons a subliniat că munca de pompier nu este una uşoară, pentru că 'niciodată nu ştii când şi unde ai să mergi şi ce pericole ai să întâlneşti'.
Conducerea ISU a menţionat că au fost situaţii în care echipele de intervenţie au avut şi câte patru misiuni în decurs de 24 de ore şi 'nu au luat niciun ban în plus la salariu'.
'În ciuda acestor lucruri, consider că structura a început să se cimenteze şi suntem o echipă bună. În urmă cu patru ani, când s-au făcut angajări la ISU, am pornit, practic, de la zero. Nu e uşor să iei oameni de pe stradă şi să îi înveţi această meserie. Nu am avut nicio intervenţie ratată şi nici pierderi de vieţi omeneşti', a spus comandantul-adjunct, Vasile Sădean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.
Covasna: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dotat cu două autospeciale noi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a fost dotat cu două autospeciale noi, care vor spori eficienţa şi capacitatea de intervenţie a echipajelor.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Covasna: Conducerea ISU susţine necesitatea modificării legii privind voluntariatul în situaţii de urgenţă Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna consideră necesară modificarea şi completarea cadrului legislativ pentru ca persoanele care activează în serviciile voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă să poată fi remunerate şi să poată activa în aceste structuri şi după împlinirea...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...