Cele mai citite
 


Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Conform datelor făcute publice miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către prefectului Alexandru Vegh, pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancţiuni, şapte spitale primind amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.
'Au fost controlate 11 obiective sanitare (...): Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj - Zalău, Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, Spitalul Orăşenesc Jibou, Spitalul de Boli Cronice Crasna, Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei, Centru de Recuperare, Tratament şi Îngrijire Zalău - Fundaţia Acasă, Policlinica Slavosan Ciobanca Zalău, Policlinica Sfânta Vineri Zalău, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ileanda şi Centrul de Dializă Zalău. (...) Pe parcursul controlului au fost constatate un număr total de 87 de nereguli, din care 63 au fost înlăturate în timpul controlului, operativ. S-au aplicat 24 de sancţiuni, din care 17 avertismente şi şapte amenzi contravenţionale în cuantum de 10.000 de lei', a precizat Alexandru Vegh.
Printre neregulile constatate se numără: căi de evacuare obturate cu corpuri de mobilier sau alte materiale, lipsa detectoarelor de fum şi a butoanelor de alarmă, conductori electrici neizolaţi, amplasaţi direct pe materiale combustibile, reţea de hidranţi exteriori nefuncţională, număr insuficient de stingătoare.
Deşi neregulile au fost numeroase, în opinia maiorului Sorin Mureşan, adjunct al inspectorului-şef al ISU Sălaj, ele nu sunt majore şi nu ar fi putut determina o catastrofă precum cea de la Maternitatea Giuleşti.
De altfel, multe dintre deficienţele constatate au fost remediate în timpul controalelor, cele rămase fiind, în principal, acelea pentru care este nevoie de resurse financiare importante.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Sălaj: Grevă de avertisment în unităţile sanitare din judeţ Membrii sindicatului Sanitas din unităţile sanitare din Sălaj au fost miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, spitalele asigurând totuşi asistenţa medicală de urgenţă.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Numeroase controale care vizau infecţiile nosocomiale şi biocidele au fost efectuate în perioada 2012-2015 Mai multe controale privind infecţiile nosocomiale şi produsele biocide au fost efectuate între anii 2012 - 2015, în perioada mandatelor de miniştri ai Sănătăţii deţinute de Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit datelor postate pe site-ul MS.