Cele mai citite
 


Ungaria: Două persoane infestate cu virusul West Nile
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În spitalele din Ungaria sunt tratate două persoane care au contractat virusul West Nile, a declarat miercuri o oficialitate ungară din domeniul sănătăţii, citată de agenţia de presă MTI.
Katalin Krisztalovics, medic specialist în cadrul Centrului Naţional de Epidemiologie din Budapesta, a răspuns astfel unei solicitări din partea presei, după anunţul autorităţilor române privind două cazuri mortale, unul în Bucureşti, iar celălalt la Constanţa, şi infectarea altor şapte persoane.

Krisztalovics a declarat că, până în prezent, nu s-a înregistrat niciun deces ce ar avea legătură cu virusul despre care a precizat că a apărut în Ungaria în anul 2003 şi s-a manifestat mai ales în regiunile populate de păsări migratoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria: Unul sau doi pacienţi din 10.000 contractează în spital infecţii cu agenţi rezistenţi la antibiotice Unul sau doi pacienţi la fiecare 10.000 trataţi în spitalele din Ungaria contractează în timpul internării infecţii cu organisme rezistente la antibiotice, a declarat luni directoarea Centrului naţional de epidemiologie (OEK) de la Budapesta, Marta Melles, informează agenţia ungară de presă MTI.
Accidentul din Ungaria: Aeronava Spartan a aterizat la Bucureşti; Cei 11 români răniţi au fost aduşi în ţară Aeronava Spartan care transportă 11 persoane rănite în urma accidentului rutier produs în Ungaria a aterizat, sâmbătă, la ora 00,15, la Flotila 90 Transport Aerian, au precizat pentru AGERPRES reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.
Ungaria: Teste pentru depistarea obezităţii la elevii cu vârste între 10 şi 18 ani Budapesta, 14 aug /Agerpers/ - Elevii din Ungaria cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor fi supuşi la teste de depistare a obezităţii în cadrul unei acţiuni menite să îmbunătăţească starea de sănătate a populaţiei, anunţă joi AFP.
Au început înscrierile pentru Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre” (17-19 noiembrie 2016, Budapesta, Ungaria) - 12 burse vor fi acoperite integral de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea proiectului „Bursa Neurodiab”.
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
Ungaria va permite de la 1 mai naşterile la domiciliu Budapesta, 2 mar /Agerpres/ - Femeile însărcinate, dar care nu prezintă complicaţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, vor putea de la 1 mai să nască la domiciliu, a anunţat miercuri guvernul din Ungaria, relatează AP şi MTI.