Cele mai citite
 


Timiş: Spitale amendate pentru nereguli în privinţa pazei contra incendiilor
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci unităţi spitaliceşti din judeţul Timiş au fost amendate de ISU Banat pentru nereguli descoperite în ceea ce priveşte paza contra incendiilor (PCI), a declarat miercuri căpitanul ISU Banat, Lucian Mihoc, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Timiş.
Potrivit acestuia, în conformitate cu Ordinul prefectului Mircea Băcală, au avut loc controale la şaisprezece spitale din Timişoara şi teritoriu, în urma tragediei ce a avut loc la Maternitatea Giuleşti.
'Am aplicat avertismente, sancţiuni şi amenzi. Spitalele amendate sunt cel de Psihiatrie Gătaia, cele Orăşeneşti din Ciacova şi Deta şi două din Sânnicolau Mare', a arătat Mihoc.
În cele mai multe situaţii în care s-au semnalat deficienţe, inspectorii de la ISU au constatat că nu a existat rea voinţă sau nepăsare din partea celor ce au în sarcină PCI şi că au fost înaintate referate în care se menţionau problemele, dar din cauza lipsei de bani, deficienţele nu au fost înlăturate.
Cele mai multe nereguli au fost constatate la extinctoare (număr prea mic sau nefuncţionale, cu furtunuri deteriorate de uzura îndelungată) şi dificultatea de utilizare la capacitate maximă a căilor de acces în spitale.
'La Spitalul Judeţean din Timişoara am găsit stâlpi montaţi de administraţia locală în zona de acces şi deficienţe organizatorice, precum depozitarea în Arhivă a unor materiale inflamabile (alcool sanitar). De asemenea, nu există un plan tehnic de PCI, iluminatul de siguranţă e nefuncţional, marcarea hidranţilor din interior nu este funcţională, improvizaţii la instalaţia electrică (siguranţe necalibrate-n.r.), uşile dintre etaje sunt din PVC şi nu sunt termorezistente, putând lua foc cu uşurinţă, nu există contract service cu persoane fizice sau juridice autorizate şi nici nu au personal specializat PCI', a exemplificat căpitanul ISU Banat.
Spitalelor verificate li s-a dat un termen de treizeci de zile pentru a-şi reglementa situaţia de PCI, după care va urma câte un nou control al ISU. Întrucât pompierii cunosc criza de fonduri cu care se confruntă sistemul sanitar, dacă se vor mai găsi deficienţe, se va acorda un nou termen de graţie.
Responsabilii timişeni sunt convinşi că problemele nu se vor putea rezolva în totalitate, într-un timp scurt, din cauza lipsei banilor. Managerul Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP) Timiş, prof. Horia Vermeşan, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se va avea în vedere modernizarea sistemului de instalaţii electrice din spitale, pentru a nu se repeta o tragedie similară cu cea de la Maternitatea Giuleşti.
'Dorim ca atunci când porneşte sistemul de semnalizare (declanşat de senzorii de fum, flacără sau căldură - n.r.) uşile de pe holurile spitalelor să rămână automat deblocate, tocmai pentru a evita blocarea bolnavilor în anumite secţii', a spus Vermeşan.
Căpitanul Lucian Mihoc, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, a declarat pentru AGERPRES că dotarea cu astfel de instalaţii performante nu este prevăzută în normele interne.
'Sunt uşi cu acces magnetic. În cazul unui incendiu, aceste uşi pot fi deschise cu cartele sau pot fi sparte de forţele de intervenţie, pentru a permite accesul pompierilor', a spus Mihoc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.
Teleorman: Numeroase nereguli privind prevenirea incendiilor, depistate în spitale Alexandria, 8 sep /Agerpres/ - Peste 130 de deficienţe au constatat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman pe parcursul controalelor efectuate în 11 unităţi spitaliceşti din judeţ privind modul cum sunt prevenite incendiile, prilej cu care s-au aplicat nouă sancţiuni...
Galaţi: Avertismente şi sancţiuni date de IJSU spitalelor Galaţi, 27 aug /Agerpres/ - Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au aplicat avertismente şi sancţiuni şi au dispus remedierea neregulilor constatate, după terminarea controlului specific în unităţile sanitare gălăţene, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de...
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...