Cele mai citite
 


Gorj: Peste o sută de medici şi asistenţi pleacă la muncă în străinătate
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de angajaţi ai sistemului sanitar gorjean, majoritatea de la secţiile de Urgenţe şi Chirurgie, au depus, pe parcursul lunii august, cereri prin care solicitau aprobarea plecării la muncă în străinătate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj, Valentin Popa.
Potrivit sursei citate, 14 medici de la secţiile de Urgenţe şi Chirurgie din cadrul spitalelor din judeţ, alături de alţi 50 de proaspeţi absolvenţi ai şcolilor de asistenţi medicali, dar şi de 40 de asistenţi cu vechime în sistem, au depus cererile respective, fiind nemulţumiţi de condiţiile din sistemul medical românesc.
'Majoritatea solicitanţilor lucrează la Urgenţe şi pe Chirurgie. Chiar dacă ne confruntam şi înainte de aceste solicitări cu un deficit de personal medical, acum ne va fi şi mai greu, pentru că în ciuda plecărilor acestora în străinătate, angajări tot nu putem face din cauza blocării posturilor. Cel mai rău însă este faptul că cele mai multe cereri sunt venite din partea medicilor şi asistenţilor cu vârstă medie şi cu experienţă în domeniu', a precizat Valentin Popa.
Acesta a mai precizat că cele mai multe solicitări ale cadrelor medicale au venit pentru spitale din ţări precum Anglia, Franţa, Italia şi Spania, salariul lunar fiind aici mult mai mare decât cel pe care îl primesc în ţară.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că până în prezent, la sediul instituţiei nu a fost înregistrată nicio cerere de plecare la muncă în străinătate, dat fiind că, începând cu 1 septembrie aceste solicitări se depun la DSP şi nu mai sunt trimise direct la Ministerul Sănătăţii.
'De la 1 septembrie, angajaţii din sistemul sanitar care vor să plece la muncă în altă ţară, trebuie să depună cererea respectivă la sediul DSP şi nu o mai trimit la Bucureşti, aşa cum se făcea până acum. Din datele pe care le am, nu am primit nicio astfel de cerere, dar este posibil ca cele 104 persoane să fi depus direct la minister solicitările şi, astfel, să le aibă deja aprobate până în prezent. În acest caz, vor pleca din sistemul românesc în perioada imediat următoare', a spus Elena Piţian.
La nivelul judeţului Gorj, în prezent, în sistemul sanitar sunt înregistraţi aproximativ 2.000 de angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de asistenţi medicali au plecat să muncească în străinătate Câteva zeci de asistenţi medicali, absolvenţi ai promoţiei 2011 ai şcolilor postliceale de profil din judeţ, au ales să plece şi să muncească în străinătate din cauza situaţiei existente la nivelul unităţilor spitaliceşti unde nu se pot face angajări.
Gorj: 50 de locuri de muncă în Germania pentru asistenţi medicali generalişti Un număr de 50 de locuri de muncă în Germania sunt puse la dispoziţia şomerilor gorjeni prin programul Eures, a declarat, vineri, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...