Cele mai citite
 


H. Kelemen: Deblocarea posturilor din sănătate - în şedinţa viitoare de Guvern
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 

Guvernul urmează să discute, în şedinţa de săptămâna viitoare, posibilitatea deblocării a câteva mii de posturi din sistemul de sănătate, a declarat, miercuri, unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

'Săptămâna viitoare va fi şi acest subiect pe ordinea de zi. Săptămâna trecută am discutat despre acest subiect şi a rămas ca în septembrie să mai discutăm o dată. Vor fi, probabil, câteva mii de posturi deblocate', a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.
Referitor la posibilitatea trecerii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în subordinea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke (UDMR), Hunor Kelemen a menţionat că acest subiect se va discuta în perioada următoare în Guvern.
'În şedinţa de astăzi nu am discutat (despre CNAS - n.r.). Urmează ca în cursul lunii septembrie să mai discutăm', a spus ministrul Culturii.
Kelemen Hunor a opinat că, 'dacă răspunderea e a ministrului Sănătăţii, atunci şi o apropiere de Casă e necesară'.
CNAS se află în prezent în subordinea directă a Guvernului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: UDMR a cerut PDL ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze CNAS şi după aceea va veni cu o nominalizare Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a afirmat marţi, că partidul pe care îl reprezintă va veni cu o singură nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, dar numai după ce PDL va da un răspuns la solicitarea ca Ministerul Sănătăţii să devină coordonator al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Eugen Nicolăescu: Propunerea UDMR pentru MS este normală Propunerea UDMR pentru portofoliul de ministru al Sănătăţii este normală, dar nu rezolvă nimic atât timp cât nu se alocă fonduri suplimentare pentru sistemul de sănătate, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, liderul grupului Partidului Naţional Liberal (PNL) din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu...
Preşedintele CNAS: Este nevoie de reforme reale în sistemul de sănătate Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, că a scăzut cu 30% colectarea la fondul pentru sănătate.
Lucian Duţă: Mi se pare anormal ca singurul instrument antifraudă din sistemul de sănătate să fie blocat de premier Democrat-liberalul Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, a declarat luni că este anormal ca singurul instrument antifraudă din sistemul de sănătate să fie blocat de premier, în replică la acuzaţiile din raportul Corpului de control al primului-ministru.
Băsescu: Pentru a şti cât de subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie să rezolvăm problemele de monopol al CNAS Preşedintele Traian Băsescu este de părere că pentru a şti cât de finanţat sau subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie mai întâi să se rezolve problemele de monopol al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...