Cele mai citite
 


Cluj: Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Importanţa Conferinţei Europene de Psihologie a Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context', ale cărei lucrări au fost deschise, miercuri, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş Bolyai (UBB), este evidenţiată de prezenţa impresionantă a specialiştilor de înaltă clasă ce reprezintă această disciplină, veniţi din toate colţurile lumii, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Academic al UBB, prof. univ. dr. Şerban Agachi.
''Prezenţa la Cluj-Napoca a unor prestigioşi profesori universitari şi cercetători de renume internaţional - peste 700 - este în primul rând importantă pentru studenţii universităţii noastre, care vor avea ocazia să audieze conferinţe de cel mai înalt nivel. Şi pentru colectivele noastre de cercetare evenimentul este remarcabil. Din punctul meu de vedere, manifestarea are importanţă naţională şi totodată regională, prin anvergura sa şi prin temele supuse discuţiilor. Toate hotelurile din Cluj-Napoca sunt, la ora actuală ocupate, iar detaliul acesta spune cel mai mult despre interesul major de care se bucură manifestarea găzduită de UBB'', a spus preşedintele Consiliului Academic al UBB.
La rândul său, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei din cadrul UBB, prof. univ. dr. Călin Felezeu, a declarat, pentru AGERPRES, că pentru UBB şi pentru facultate conferinţa ''este un eveniment extraordinar''.
''UBB s-a mobilizat excepţional pentru desfăşurarea acestei a 24-a conferinţe europene de la Cluj-Napoca. Este o notabilă participare internaţională la manifestare, ceea ce evidenţiază progresele care s-au făcut la Cluj-Napoca în psihologia sănătăţii, dar şi domeniul învăţământului superior. Pentru noi este un eveniment care ne-a angajat plenar de doi ani de zile, de când am început pregătirile pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a manifestării. La reuşita evenimentului îşi aduce contribuţia întreaga Facultate de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei. A fost un privilegiu să avem sprijinul preţios al Rectoratului UBB şi al rectorului Andrei Marga'', a afirmat prof. univ. dr. Călin Felezeu.
În discursul inaugural al conferinţei, preşedintele Consiliului Academic al UBB, prof. univ. dr. Şerban Agachi, a făcut un scurt istoric al UBB, evidenţiind multiculturalismul, larga paletă de specialităţi tradiţionale şi moderne în care se formează tinerii în instituţia clujeană de învăţământ superior, o particularitate fiind, de asemenea, deschiderea spre învăţământul confesional de rit ortodox, greco-catolic, romano-catolic şi reformat.
În alocuţiunile rostite la ceremonia de deschidere a manifestării, preşedintele conferinţei, prof. univ. dr. Adriana Baban, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei din UBB, preşedintele European Health Psychology Society, prof. univ.dr. Irina Todorova, şi preşedintele comitetului ştiinţific al reuniunii, prof. univ. dr. Paul Norman, au evidenţiat însemnătatea specială pe care o are reuniunea de la Cluj-Napoca.
Peste 580 de psihologi de renume, din 50 de ţări, participă, între 1 şi 4 septembrie, la cea de-a 24-a ediţie a Conferinţei Europene de Psihologia Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context' (Health in Context), care se desfăşoară la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).
Scopul reuniunii de la Cluj-Napoca este dezbaterea ştiinţifică a rolului dimensiunilor psihologice şi sociale în promovarea şi menţinerea sănătăţii şi în prevenirea factorilor de risc pentru îmbolnăviri şi decese premature, cu accent pe teme specifice precum: stresul, emoţiile şi sănătatea; personalitate, comportament şi sănătate; îmbătrânire şi calitatea vieţii; sănătatea ocupaţională; percepţia riscului şi comunicarea acestuia; tulburările psihosomatice; percepţia bolii şi reacţii psihologice în boală.
Printre invitaţii de renume care iau parte la conferinţă se numără profesorii universitari Michelle Fine, de la Universitatea din New York (SUA), Suzanne Segerstrom, de la Universitatea ''Kentucky'' (SUA), Michael Murray, de la Universitatea ''Keele'' din Marea Britanie, Paul Norman, de la Universitatea ''Sheffield'' din Marea Britanie, James Coyne, de la Universitatea ''Pennsylvania'' (SUA), Kerry Chamberlain, de la Universitatea ''Massey'' din Noua Zeelandă şi Christina Lee, de la Universitatea din Queensland (Australia).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste 580 de specialişti, la Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii Peste 580 de psihologi de renume, din 50 de ţări, vor participa, între 1 şi 4 septembrie, la cea de-a 24-a ediţie a Conferinţei Europene de Psihologia Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context' (Health in Context), care se va desfăşura la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).
Cluj: Mircea Miclea, la Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii Cluj-Napoca, 1 sep /Agerpres/ - Coordonatorul Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie, Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei (2004 - 2005), participă la lucrările Conferinţei Europene de Psihologie a Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context', urmând să prezinte în cadrul reuniunii o comunicare intitulată...
Cluj: Studenţii la Psihologie vor să amenajeze în spitale spaţii destinate terapiei cu animale Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR) intenţionează să implementeze un proiect prin care să construiască într-un spital de copii din Cluj un spaţiu în care să facă terapie cu ajutorul animalelor.
Cluj: Psihologii au determinat printr-un studiu efectele pozitive ale hipnozei în tratamentul cancerului Un grup de cercetători în psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj au realizat un studiu, în cadrul unui parteneriat cu un institut american, care demonstrează că hipnoza are efecte pozitive în tratamentul pacientelor care suferă de cancer la sân.
Specialişti şi cercetători străini vin la Conferinţa europeană pentru alăptare de la Bucureşti Specialişti şi cercetători în lactaţie şi alăptare, care fac parte din forumul internaţional Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), se vor reuni la Bucureşti în zilele de 11 şi 12 octombrie pentru a susţine Conferinţa europeană pentru alăptare, informează un comunicat de presă al Asociaţiei ProMAMA...
Cluj: A fost lansată Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală Cluj-Napoca, 8 feb /Agerpres/ - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a lansat, luni, 'Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală', destinată activităţilor didactice şi serviciilor inovative ale Clinicii Universitare de Psihologie...