Cele mai citite
 


Călăraşi: La Spitalul din Olteniţa a rămas un singur medic specialist pediatru
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal Olteniţa duce lipsă de medici specialişti pediatri, linia de gardă fiind asigurată, începând de miercuri, doar de un pediatru care este şi managerul unităţii spitaliceşti.
'La Spitalul municipal Olteniţa s-a creat o situaţie foarte serioasă pentru că din garda de pediatrie s-au retras doi medici specialişti pediatri, actualmente rămânând un singur medic specialist, acesta fiind şi managerul spitalului. Acesta deserveşte secţia de pediatrie, dar şi compartimentul de neonatologie (...). Situaţia este destul de gravă', a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, dr. Corina Şebe.
Potrivit reprezentantului DSP Călăraşi, o primă soluţie ar fi ca toate gravidele ajunse la termen să fie dirijate către Spitalul Judeţean Călăraşi sau alte spitale din Capitală.
Linia de gardă de pediatrie din cadrul Spitalului municipal Olteniţa a fost susţinută până acum de trei medici pediatri. După evenimentul petrecut în data de 15 august a.c. în secţia de pediatrie, când un copil în vârstă de opt ani a decedat, unul dintre medici a solicitat concediul de odihnă pe anul 2009 şi 2010, urmând a-şi depune dosarul de pensionare pentru limita de vârstă, iar celălalt, colaborator la gărzi, a anunţat că de la 1 septembrie a.c. nu va mai efectua gărzi.
În faţa acestei situaţii, atât managerul spitalului, cât şi reprezentanţii DSP Călăraşi au făcut demersuri pentru a găsi un alt medic pediatru, însă fără rezultat, fiind imposibilă continuarea funcţionării la parametrii optimi a celor două secţii, pediatrie şi neonatologie, dar şi asigurării liniei de gardă pediatrie.
La spitalul din Olteniţa se înregistrează în medie 70 de naşteri pe lună, în cursul anului 2009 consemnându-se 830 de naşteri, maternitatea primind şi gravidele din zona Spitalului orăşenesc Budeşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Lipsă acută de medici la unele spitale din cauza blocării posturilor Unele spitale din Harghita se confruntă cu o lipsă acută de medici din cauza faptului că posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări.
Alba: Lipsă de medici specialişti în judeţ Cele mai multe dintre spitalele din Alba se confruntă cu o lipsă acută de medici specialişti, motiv pentru care unele unităţi apelează la doctori din alte judeţe, care vin doar în anumite zile ale săptămânii pentru intervenţiile programate.
Caraş-Severin: La Herculane sunt puţini medici balneologi Staţiunea Băile Herculane se confruntă tot mai mult cu lipsa de medici specialişti în balneologie. Potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în staţiunea de pe Cerna activează, oficial, doar patru medici cu această specializare.
Călăraşi: Doi medici anestezişti bulgari vor veni la Spitalul judeţean pentru a face gărzi Doi medici specialişti anestezişti din Bulgaria vor începe, din luna iulie, să facă gărzi la Spitalul Judeţean Călăraşi.
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.