Cele mai citite
 


Satu Mare: Primăria nu face dezinsecţia împotriva ţânţarilor solicitată de DSP
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria municipiului Satu Mare nu va face dezinsecţia împotriva ţânţarilor solicitată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) după apariţia virusului West Nile în România, din lipsă de fonduri.
Viceprimarul Kereskenyi Gabor a declarat miercuri pentru AGERPRES că Primăria nu va face niciun fel de dezinsecţie, deoarece a fost nevoită să reducă cu 20% cheltuielile iar fondurile sunt insuficiente.
'Guvernul ne-a cerut să reducem cu 20% cheltuielile la acest capitol. Acum, tot ei (Ministerul Sănătăţii - n.r.) ne cer să facem dezinsecţie. Nu vom face nicio acţiune. Anul acesta am făcut două dezinsecţii, una prin aviotratament şi una în subsoluri, care ne-au costat 150.000 de lei', a spus Kereskenyi Gabor.
Acesta a explicat că în fiecare an s-au făcut între două şi patru dezinsecţii, în funcţie de buget, iar până la finalul anului nu se va face un astfel de tratament.
DSP Satu Mare a demarat o acţiune de avertizare a populaţiei privind măsurile necesare protecţiei împotriva înţepăturilor de ţânţari, în vederea prevenirii şi diagnosticării rapide a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile.
Direcţia, la dispoziţiile Ministerului Sănătăţii, a solicitat administraţiilor locale intensificarea acţiunilor de combatere şi control a populaţiei de ţânţari din zonele cu lacuri, bălţi şi teritorii cu risc, precum şi asanarea subsolurilor inundate şi dezinfecţia zonelor cu parcuri şi spaţii verzi pentru localităţile urbane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Bani doar pentru un sfert din dozele de vaccin antigripal de anul trecut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS) pentru doar aproximativ 5.000 de doze de vaccin antigripal, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din numărul celor administrate iarna trecută.
Satu Mare: DSP va achiziţiona doar un sfert din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare va achiziţiona doar un sfert din dozele de vaccin antigripal necesare în judeţ.
Satu Mare: Circa 350 de copii nu au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent Circa 350 de bebeluşi din judeţul Satu Mare nu au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) solicitând Ministerului Sănătăţii 5.000 de doze pentru a acoperi necesarul la nivel judeţean.
Satu Mare: Mai puţine doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a solicitat în acest an Ministerului Sănătăţii distribuirea a peste 40.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproape 15.000 mai puţin decât anul trecut.
Satu Mare: DSP a primit 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B, după o criză de trei luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit de la Ministerul Sănătăţii 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B pentru bebeluşi, după o criză de trei luni, 650 de copii fiind nevaccinaţi.
Sorin Minea: Ministerul Sănătăţii pune bir pe mâncare ca să-şi acopere găurile din buget Ministerul Sănătăţii vrea să-şi acopere găurile din buget punând bir pe mâncare, susţine preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea, într-un comunicat remis AGERPRES.