Cele mai citite
 


Cluj: Mircea Miclea, la Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 1 sep /Agerpres/ - Coordonatorul Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie, Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei (2004 - 2005), participă la lucrările Conferinţei Europene de Psihologie a Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context', urmând să prezinte în cadrul reuniunii o comunicare intitulată ''Terapia mediată de calculator''.
''Eu întotdeauna am practicat meseria mea şi vreau să fac acest lucru şi în continuare. La evenimentul care se desfăşoară la Universitatea Babeş Bolyai voi susţine o conferinţă despre 'Terapia mediată de calculator', care este rezultatul unor cercetări aplicative din ultimii ani, prin care am reuşit să concepem o platformă de prevenţie a anxietăţii, pe Internet. Aceasta va fi lansată pentru publicul larg la sfârşitul lunii septembrie. La Conferinţă prezentăm rezultatele fazei de testare. Este, aşadar, vorba de o activitate de cercetare-dezvoltare aplicativă. Cred că în momentul de faţă, comparând cu produsele existente pe plan mondial, avem, pe acest segment, cel mai bun produs. Avem ce arăta ! De aceea şi decizia Comitetului Ştiinţific a fost de a prezenta rezultatele acestei cercetări în plenul conferinţei'', a declarat, pentru AGERPRES, fostul ministru.
Referindu-se la însemnatul eveniment care se va desfăşura la UBB, între 1 şi 4 septembrie, Mircea Miclea a afirmat ''că se bucură foarte mult că instituţia clujeană de învăţământ superior, prin Catedra de Psihologie, a reuşit să antreneze un număr atât de mare de specialişti din Europa în domeniul Psihologiei Sănătăţii''.
''Este cea mai estică locaţie de organizare a Conferinţei Europene de Psihologie a Sănătăţii. În alegerea locului de desfăşurarea a evenimentului a fost avută în vedere calitatea deosebită a specialiştilor care lucrează la Cluj-Napoca. Este o recunoaştere internaţională implicită. Sunt în jur de 600 de participanţi la reuniune. Pentru selecţia lucrărilor au fost trimise peste 1.000 de rezumate de lucrări ştiinţifice. Este o participare extraordinară, ceea ce spune mult despre influenţa pe care o are Catedra de Psihologie a UBB asupra dezvoltării psihologiei în Europa'', a susţinut preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie.
Mircea Miclea a publicat mai multe volume pe teme de psihologie, printre care ''Psihologie cognitivă'' (Cluj-Napoca -1994, Editura Polirom, Iaşi - 2000), şi ''Stres şi apărare psihică (Editura Presa Universitară Clujană, 1997).
Pasionat, deopotrivă, de hipnoză şi de psihoterapie, Mircea Miclea excelează în cercetarea în domenii precum neuroştiinţele, stresul şi mecanismele de apărare, inteligenţa artificială şi aplicaţiile ei, managementul şi evaluarea academică, software educaţional şi psihometrie. Este preşedintele Asociaţiei Române de Ştiinţe Cognitive (din 1996) şi vicepreşedinte al UNESCO pentru educaţia şi managementul academic (din 2001). De asemenea, este membru al unor asociaţii de profil din ţară şi din străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii Importanţa Conferinţei Europene de Psihologie a Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context', ale cărei lucrări au fost deschise, miercuri, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş Bolyai (UBB), este evidenţiată de prezenţa impresionantă a specialiştilor de înaltă clasă ce reprezintă această disciplină...
Cluj: Peste 580 de specialişti, la Conferinţa Europeană de Psihologie a Sănătăţii Peste 580 de psihologi de renume, din 50 de ţări, vor participa, între 1 şi 4 septembrie, la cea de-a 24-a ediţie a Conferinţei Europene de Psihologia Sănătăţii cu tema 'Sănătate în Context' (Health in Context), care se va desfăşura la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).
Cluj: A fost lansată Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală Cluj-Napoca, 8 feb /Agerpres/ - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a lansat, luni, 'Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală', destinată activităţilor didactice şi serviciilor inovative ale Clinicii Universitare de Psihologie...
Iaşi: Conferinţa Naţională de Psihologie va reuni joi circa 400 de specialişti Aproximativ 400 de persoane sunt aşteptate să participe, în perioada 23-25 septembrie, la Conferinţa Naţională de Psihologie, cea mai importantă manifestare de profil din România, organizată anul acesta de Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi.
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...
UMF Cluj, acceptată într-un club elitist al universităţilor care fac educaţie pentru profesii de sănătate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a fost acceptată în cel mai elitist club mondial al instituţiilor care prestează educaţie pentru profesii de sănătate, fiecare instituţie de învăţământ superior ce doreşte să se afilieze fiind selectată după o analiză foarte severă,...