Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a finalizat Strategia naţională de raţionalizare a spitalelor 2010-2011
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a finalizat Strategia naţională de raţionalizare a spitalelor 2010-2011, documentul fiind realizat în colaborare cu experţi ai Băncii Mondiale şi publicat, începând de miercuri, pentru dezbatere publică, pe site-ul www.ms.ro.
'Strategia naţională de raţionalizare a spitalelor 2010-2011 se bazează pe patru cuvinte cheie - echitate, centrarea sistemului pe cetăţean, calitate şi responsabilizare - şi are ca scop realizarea unui sistem modern de Sănătate, cu structuri flexibile, organizate, localizate şi accesate în aşa fel încât să ţină cont de nevoile şi preferinţele comunităţilor pe care le deservesc', se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit acestuia, obiectivul principal al noii strategii îl reprezintă crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor.
De asemenea, se urmăreşte asigurarea unei finanţări sustenabile şi remodelarea finanţării spitalelor, dar şi elaborarea unei strategii coordonate de resurse umane în domeniul medical, precizează MS.
Conform proiectului, pacientul, consumatorul de servicii de sănătate va avea un control, dar şi o responsabilitate mult mai mare. Acestuia i se va da posibilitatea de a avea acces la informaţii de calitate şi de a putea participa la deciziile legate de propria sănătate, ceea ce în prezent se întâmplă foarte rar, aminteşte MS.
Conform planului de acţiuni şi instituţii responsabile pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în strategia MS, anul acesta vor fi finalizate procesele de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi şi cel de raţionalizare a cheltuielilor de personal în spitale. Totodată, s-a realizat creşterea autonomiei managementului spitalicesc şi reducerea numărului de paturi din aceste unităţi,se arată în comunicat.
'În 2011, sistemul de sănătate va trece la acreditarea spitalelor, introducerea cardului de sănătate şi introducerea unui nou sistem de finanţare a spitalelor (noul sistem DRG). Este prevăzut a fi finalizat şi sistemul integrat de informatizare a unităţilor spitaliceşti. În urma aplicării Strategiei Naţionale de Raţionalizare a Spitalelor, transparenţa în sistemul sanitar va creşte. Vor fi furnizate, permanent, servicii de sănătate integrate în care pacientul primeşte serviciile medicale de care are nevoie şi în forme variate, la toate nivelele de asistenţă', susţin reprezentanţii MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Organizarea, funcţionarea şi certificarea Centrelor de Expertiză pentru Boli Rare - în dezbatere publică Ordinul privind organizarea, funcţionarea şi metodologia de certificare a Centrelor de Expertiză pentru Boli Rare (CEBR) a fost lansat în dezbatere publică vineri, de către Ministerul Sănătăţii, care aşteaptă, până în data de 21 martie, observaţii şi propuneri privind proiectul de act normativ.
Dezbatere publică privind sistemul sanitar de urgenţă În cadrul dezbaterii publice organizată de Ministerul Sănătăţii privind autorizare a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de transport medical asistat şi transport sanitar neasistat, a serviciilor de ambulanţă judeţene şi a municipiului Bucureşti şi a...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.