Cele mai citite
 


CE: riscul virusului West Nile, 'destul de limitat' pentru europeni
miercuri, 1 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 1 sep /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră 'limitat' riscul pe care l-ar putea presupune virusul West Nile pentru cetăţenii europeni, după ce în Grecia s-au înregistrat 11 morţi, iar în România doi în legătură cu boala transmisă de ţânţari, relatează miercuri agenţia spaniolă de presă EFE.
'Riscul pentru cetăţenii europeni este destul de limitat' pentru moment, a declarat pentru EFE purtătorul de cuvânt al CE pe probleme de sănătate Fr?d?ric Vincent, care a asigurat că virusul a fost localizat în 'arii limitate'.

Vincent a explicat că Grecia a informat Bruxellesul despre circa 130 de cazuri şi nouă morţi, iar România despre şapte cazuri şi doi morţi.

El a amintit, de asemenea, că executivul comunitar a primit informaţii despre un 'posibil caz' înregistrat la sfârşitul lunii iulie în Portugalia.

În afara Uniunii Europene, s-au înregistrat cazuri în Turcia, Rusia şi Maroc, potrivit purtătorului de cuvânt.

Comisia a decis să solicite Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) să efectueze o evaluare a riscurilor atât în Grecia, cât şi în România, adaugă EFE.

'Ţările au pus în practică măsurile oportune', a mai spus Fr?d?ric Vincent, care a adăugat că executivul comunitar este în contact cu aceste două state şi 'urmăreşte îndeaproape' situaţia.

Virusul West Nile, care se transmite prin înţepături de ţânţar, cauzează encefalită şi poate complica afecţiunile anterioare ale persoanelor care îl contractează, adaugă EFE.

În Grecia, în regiunile în care s-au înregistrat infecţii au fost interzise transfuziile şi donările de sânge, potrivit sursei citate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
Tulcea: Proiect româno-ucrainean pentru monitorizarea virusului West Nile Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) din Tulcea intenţionează să realizeze un proiect pentru monitorizarea virusului West Nile şi în delta ucraineană.
(Corespondenţă)România va înregistra în următorii 8 ani o creştere cu 27% a angăjărilor în rândul celor cu studii superioare (site al CE) Bruxelles, 10 dec - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a lansat oficial vineri 'Panorama competenţelor în UE', un site care prezintă informaţii privind necesităţile pe termen scurt şi mediu în materie de competenţe, precum şi cu privire la oferta în domeniu şi la...
Turcia: 3 morţi după contaminarea cu virusul West Nile Ankara, 8 sep /Agerpres/ - Trei oameni au murit în Turcia după ce au fost contaminaţi cu virusul West Nile, care a infectat alte patru persoane în această ţară, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
(Corespondenţă) Comisia Europeană propune ca polenul să fie definit drept un constituent natural al mierii, nu un ingredient Bruxelles, 21 sep - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană a adoptat vineri o propunere de modificare a normelor referitoare la miere în vederea clarificării naturii efective a polenului, în urma unei hotărâri preliminare a Curţii Europene de Justiţie. În conformitate cu...