Cele mai citite
 


Asistenţă medicală de urgenţă pe Autostrada Soarelui
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - SMURD Bucureşti - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” - au asigurat asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pe autostrada A2, în locaţiile de la km 20 şi 105, respectiv câte un echipaj de prim ajutor şi descarcerare în fiecare dintre aceste locaţii în perioada minivacanţei de Paşti (17 - 21.04.2009). Aceleaşi servicii vor fi asigurate şi în perioada minivacanţei de 1 Mai (30.04 - 04.05.2009).

Asistenţa de urgenţă pe autostrada A2 a fost solicitată de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Echipajele SMURD vor acţiona permanent în această perioadă pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, în eventualitatea producerii unor evenimente rutiere pe autostrada A2 Bucureşti - Cernavodă.

Totodată, şeful UPU SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, face apel la toţi participanţii la trafic să acorde prioritate echipelor de intervenţie ale SMURD Bucureşti, în situaţia în care aceştia vor acţiona. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Teleorman: SIAMUD se va transforma în SMURD Serviciul de Intervenţie pentru Asistenţa Medicală de Urgenţă şi Descarcerare (SIAMUD) din cadrul ISU Teleorman a avut în anul trecut aproape 300 de misiuni, faţă de circa 200 în anul 2010.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.