Cele mai citite
 


DSP-urile primesc documentaţia pentru obţinerea certificatelor de conformitate
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Documentaţia pentru obţinerea certificatelor de conformitate, a celor care atestă obţinerea titlului de medic, medic dentist, farmacist, medic specialist sau primar, adeverinţelor de abilităţi dobândite se poate depune din luna septembrie la direcţiile de sănătate publică şi nu la Ministerul Sănătăţii cum era până acum, se arată într-un comunicat al MS transmis, joi, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie 2010, MS a simplificat modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi a eficientizat sistemul circuitului documentelor.
'Măsura vine în sprijinul medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, care, începând cu luna septembrie, sunt scutiţi de drumurile pe care le făceau la Bucureşti pentru a depune sau a ridica actele necesare activităţii lor', se arată în comunicatul de presă.
Preluarea dosarelor se face după verificarea actelor depuse, urmând a fi înregistrate numai cele care conţin documentaţia completă. Dacă dosarul este transmis prin poştă Direcţiei de sănătate publică, dosarul se înregistrează, se verifică şi dacă este incomplet, în termen de 5 zile lucrătoare, se comunică solicitantului actele suplimentare care trebuie depuse.
Dosarele complete se vor comunica Ministerului Sănătăţii, prin poşta militară, în termen de 5 zile lucrătoare. Dacă există anumite situaţii deosebite, direcţia de sănătate publică va solicita consultanţă direcţiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii telefonic sau prin poşta electronică.
Certificatele solicitate se emit în termen de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea la Ministerul Sănătăţii şi se vor comunica documentele direcţiilor de sănătate publică.
Documentele emise de Ministerul Sănătăţii se vor înregistra în registre speciale la direcţiile de sănătate publică şi se vor elibera titularilor sau împuterniciţilor acestora pe bază de semnătură.
În premieră, au fost acordate şi sancţiuni pentru angajaţii care întârzie lucrările. În cazul în care dosarele cu documente se transmit incomplete, Ministerul Sănătăţii va propune sancţionarea persoanelor vinovate, persoanele responsabile la nivelul direcţiei de sănătate publică şi a directorului executiv, cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 - 20% pe o perioadă de până la 3 luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: DSP a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ; 12 probe de sanitaţie analizate sunt necorespunzătoare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ pentru deficienţe constatate în urma unor controale derulate în lunile ianuarie şi februarie la unităţile sanitare cu paturi, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis, luni, AGERPRES.
De la 1 septembrie, MS simplifică eliberarea documentelor personalului medical Ministerul Sănătăţii va simplifica de la 1 septembrie modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical (certificate de conformitate, certificate care atestă obţinerea titlului de medic, dentist, farmacist, specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite), a declarat...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Înscrierile la examenul de primariat încep luni Înscrierile pentru examenul de primariat - sesiunea iunie încep luni, urmând să se încheie pe 31 mai, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.