Cele mai citite
 


Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Potrivit acestuia, fiecare unitate farmaceutică a primit 10.000 lei, bani care sunt preconizaţi să ajungă până la următoarea suplimentare, ce va avea loc la începutul lunii octombrie.
'Am suplimentat miercuri plafonul farmaciilor cu câte 10.000 lei. În prezent, se eliberează reţete gratuite şi compensate fără a se înregistra probleme. Probabil vor exista situaţii în care anumite farmacii vor epuiza plafonul în câteva zile, cu toate că banii trebuie să ajungă pentru o lună de zile, dar nu avem ce face în această privinţă, vor trebui să aştepte începutul lunii octombrie', a precizat Cosma Dumitrescu.
Directorul economic al CJAS Gorj a adăugat că, în urma rectificării bugetare, instituţia a primit suma de 9.349.000 lei pentru plata medicamentelor pe lunile decembrie, ianuarie şi februarie, unitatea fiind astfel în grafic cu plata către farmacii.
'După rectificarea bugetară am primit peste 9,3 milioane lei din care vom achita plafoanele aferente lunilor decembrie, ianuarie şi chiar februarie. Ne mai trebuie circa 100.000 lei pentru a achita toată luna februarie, dar vom face rost de ei. Având în vedere că medicamentele se plătesc la un termen de 180 de zile, putem spune că suntem în grafic cu plata către farmacii, chiar vom plăti anticipat', a mai spus directorul economic al CJAS Gorj.
La nivelul judeţului Gorj funcţionează 74 de farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Gorj: Farmaciile din judeţ aşteaptă suplimentarea plafonului din luna august O parte dintre farmaciile din judeţul Gorj au epuizat plafonul suplimentat în luna iulie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fiind obligate astfel să nu mai elibereze reţete compensate şi gratuite până la o nouă suplimentare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedinta Colegiului Farmaciştilor...
Gorj: CJAS va suplimenta plafonul pentru medicamentele compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj va suplimenta, în zilele următoare, plafonul medicamentelor compensate şi gratuite pentru farmaciile din judeţ şi va plăti serviciile unităţilor spitaliceşti.
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.