Cele mai citite
 


Egiptul, sub asediul hepatitei C
joi, 2 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita
 

Un studiu ştiinţific recent a stabilit amploarea celei mai mari probleme de sănătate publică din Egipt, din ultimul deceniu: hepatita C. În fiecare an se înregistrează în jur de 500.000 de noi cazuri de persoane infectate, cea mai mare rată de incidenţă din întreaga lume, transmite joi Efe.

Deşi se ştie de mai mult timp că hepatita C este o boală comună în ţară, o dată cu publicarea unui articol în revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), în care se analizează gradul de incidenţă în intervalul 1992- 2010, problema capătă dimensiuni îngrijorătoare.

'Numărul actual este mult mai surprinzător decât ne aşteptam', a declarat Laith Abu Raddad, coautor al studiului şi membru al Grupului de Epidemiologie a Bolilor Infecţioase din cadrul Universităţii Cornell din Qatar.

Potrivit articolului său, elaborat împreună cu profesorul Frederick Wolf Miller de la Universitatea din Hawaii, 'procentul de cazuri pozitive variază între 0,01 la sută, în Scandinavia, şi 3 la sută în Africa de Nord, cu o singură excepţie: Egiptul', unde procentul este de 14,7 la sută.

Motivul pentru care Egiptul se află în topul listei ar trebui căutat în modul de transmitere a virusului hepatitei C.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul - care infectează ficatul uman, putând duce la ciroză sau cancer şi pentru care nu există vaccin - se transmite doar prin contactul cu sânge infectat sau cu oricare alt fluid uman care îl conţine.

Germenul responsabil de la actuala criză sanitară a fost 'plantat' în anii 60, când s-au realizat unele campanii de prevenţie împotriva schistosomiazei, o boală parazitară cronică provocată de viermii care trăiesc în Nil. Între 1964 şi 1982 au fost administrate 2 milioane de injecţii cu antimoniu, care au împiedicat propagarea schistosomiazei, însă acele de seringă nesterilizate şi reutilizate au dus la propagarea unui alt microb nedorit - virusul hepatitei C.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita C: 75 % dintre cei infectaţi nu ştiu că se află în această situaţie (studiu) Trei sferturi (75%) dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C din întreaga lume nu ştiu că se află în această situaţie, aşa încât, chiar şi în ţările bogate, sunt trataţi doar 3-5 % dintre cei afectaţi de această boală, care provoacă anual aproximativ jumătate de milion de decese, relevă un...
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Hepatita C, o problemă de sănătate publică Ziua Mondială a Hepatitei a fost marcată, marţi, prin lansarea la Bucureşti a studiului 'Hepatita C, prevalenţă şi probleme la nivel regional'.
Hepatita C: un nou tip de medicament testat în curând Un nou medicament antiviral contra infecţiei cu virusul hepatitei C ar putea fi testat în curând ca umare a descoperirii a două enzime care au un rol extrem de important în apariţia acestei boli, scrie luni site-ul Maxisciences.
Costul medicamentelor revoluţionare pune în pericol sistemele de sănătate Tratamentele inovatoare au redat speranţa a milioane de bolnavi, dar unele dintre ele, cum sunt de exemplu cele pentru hepatita C, sunt atât de scumpe încât nu pot fi suportate de către pacienţi şi pun în pericol sistemele de sănătate. Un studiu recent arată că medicamente noi care pot vindeca boala...
Terapiile antiretrovirale împotriva HIV pot trata şi Hepatita C (studiu) Un tratament antiretroviral pentru HIV poate trata şi virusul hepatitei C (HCV) la pacienţii care au simultan cele două boli, indică un studiu restrâns publicat miercuri în revista americană Science Translational Medicine, efectuat de cercetători de la Universitatea din Cincinnati şi din alte centre...