Cele mai citite
 


Bihor: Măsuri organizatorice la maternitatea orădeană pe linie PSI
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Controalele pompierilor la Maternitatea Oradea nu au evidenţiat nereguli majore, pentru care unitatea medicală să fie sancţionată, dar au evidenţiat o serie de măsuri organizatorice pentru care s-au stabilit termene şi responsabili pentru remediere.
Potrivit viceprimarului Rozalia Biro, Spitalul de obstetrică-ginecologie (sau Maternitatea) a fost primul spital care a prezentat, în urma controalelor efectuate în 24 august de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, un plan de măsuri, cu 19 obiective, având termen şi responsabili stabiliţi pentru a remedia problemele.
Astfel, la Maternitatea orădeană s-a constatat că lipseşte planul de intervenţii al unităţii, care trebuie avizat de ISU, este nevoie de reactualizarea tuturor deciziilor pe linie PSI şi ISU, este necesară reactualizarea planului de intervenţie la nivelul fiecărei secţii şi sector, trebuie montate dispozitive de autoînchidere pentru izolarea unui eventual incendiu, precum şi două uşi de rezistenţă la foc, între cele două corpuri de clădire.
Toate acestea au ca termen de realizare data de 31 decembrie 2010.
În urma Ordinului de ministru 166 din 26 iulie 2010, în vigoare din 8 septembrie, ISU Bihor a efectuat controale şi în celelalte unităţi spitaliceşti din oraş: la Spitalul municipal, în 24 august, la Spitalul clinic de Pneumoftiziologie, în 26 august, iar la Spitalul de neurologie şi psihiatrie, în 27 august.
Potrivit proceselor verbale încheiate, viceprimarul a subliniat că probleme majore nu s-au constatat la niciunul dintre spitalele orădene, dar s-au evidenţiat anumite neajunsuri, de natură organizatorică sau unele tehnice.
Singurul spital amendat, cu suma de 3.000 de lei, a fost Spitalul clinic municipal, pentru nereguli organizatorice: nu sunt întocmite scenarii de securitate la incendiu, nu sunt identificate şi evaluate riscurile la incendiu, nu sunt elaborate reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor privind manipularea substanţelor periculoase.
Dintre neregulile tehnice s-au constatat corpuri de iluminat neprotejate cu globuri, lipsa iluminatului de siguranţă pentru evacuare pe casa scărilor, faptul că unele uşi de acces sunt dotate cu cartele şi se pot bloca în caz de incendiu, nu este respectată lăţimea căilor de evacuare prin depozitare de materiale şi clădirea nu este dotată cu instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor.
Modul de remediere a tuturor neregulilor va anunţat ISU Bihor până în 24 septembrie.
Viceprimarul Rozalia Biro a susţinut că dotările cu care s-au predat spitalele către administraţia locală 'lasă mult de dorit'.
'Eu trebuie să mulţumesc ministerului că a alocat sumele necesare pentru acoperirea restanţelor, dar în ultimii 10-20 de ani se putea face mult mai mult în aceste spitale de către Ministerul Sănătăţii,' a spus Biro, joi, în conferinţă de presă.
În aceste condiţii, Primăria nu are altceva de făcut, a adăugat Biro, decât să constate stadiul preluat şi să încerce să aloce, prioritar, sume de bani la urgenţe, după care, pas cu pas, să aplice o strategie în ceea ce priveşte siguranţa, curăţenia şi dotările specifice serviciilor medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Bihor: Aproape 6.000 de intervenţii, în primele opt luni, ale ISU Crişana Aproape 6.000 de situaţii de urgenţă s-au produs, în primele opt luni ale anului, în judeţul Bihor, care au implicat intervenţia operativă a subunităţilor de pompieri militari şi a echipajelor SMURD din cadrul acestora, a declarat, pentru AGERPRES, căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Teleorman: Numeroase nereguli privind prevenirea incendiilor, depistate în spitale Alexandria, 8 sep /Agerpres/ - Peste 130 de deficienţe au constatat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman pe parcursul controalelor efectuate în 11 unităţi spitaliceşti din judeţ privind modul cum sunt prevenite incendiile, prilej cu care s-au aplicat nouă sancţiuni...
Bihor: Bază de date mobilă, cu 20.000 de vehicule, pentru descarcerare, în premieră naţională la ISU Crişana Echipajele de salvatori pentru situaţii de urgenţă au la dispoziţie, în premieră naţională, începând de luni, în cazul accidentelor rutiere care necesită descarcerare, un sistem informatic mobil cu o bază de date tehnice privind 20.000 de modele de autovehicule.
Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.