Cele mai citite
 


MFP a aprobat deschideri de credite de un miliard de lei pentru domeniul sănătăţii
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a aprobat pe 31 august deschideri de credite din bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate în sumă de un miliard lei, într-o primă tranşă, din care suma de 616,5 milioane lei pentru unităţile sanitare publice cu paturi şi 383,5 milioane lei pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, informează joi MFP.
În zilele următoare, se vor realiza deschideri de credite bugetare de încă 947 milioane lei, pentru plata datoriilor la medicamente, cu şi fără contribuţie personală, la servicii medicale şi la dispozitive medicale, precizează MFP.
Condiţiile şi modalităţile de stingere a obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi s-au aprobat prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii si al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr.987/619/2010.
Prin Ordonanţa Guvernului nr.18/2010, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, Ministerul Sănătăţii va primi suma de 2,96 miliarde lei pentru Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Pentru spitale a fost acordată suma de 859,863 milioane lei, din care se va efectua plata restanţelor înregistrate peste termenul de scadenţă şi neachitate la data de 30 iunie 2010. Restul sumei va acoperi plata medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, a serviciilor medicale şi a dispozitivelor medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: CAS va plati o parte dintre datoriile către spitale şi farmacii Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dolj a fost suplimentat cu 50,928 milioane lei, bani cu care se vor achita o parte din datoriile spitalelor din judeţ şi o parte din datoriile către farmacii, în urma modificării bugetului fondului naţional de asigurări de sănătate pe acest an prin rectificarea...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Suceava: Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, suplimentat cu 10% CNAS a suplimentat cu 10% bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava pentru acest an, respectiv cu 36.044.220 lei, a declarat, vineri, directorul CJAS Suceava, Adela Băişanu.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Ministerul Sănătăţii a început plata datoriilor spitalelor Bucureşti, 1 sep /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a solicitat deschiderea bugetară pentru 1.000.000 mii lei din sumele prevăzute pentru minister la rectificarea bugetară, această sumă reprezentând prima tranşă pentru plata unor datorii din sistemul sanitar, informează un comunicat de presă al MS remis...