Cele mai citite
 


O.Brânzan:tragedia de la Giuleşti putea fi evitată dacă se aplica programul din 2004
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brânzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că tragediile din spitalele româneşti, în care se înscrie şi episodul de la Maternitatea Giuleşti, puteau fi prevenite, dacă se punea în aplicare un program demarat de el, în 2004, prin care urmărea renovarea, reabilitarea şi dotarea tuturor maternităţilor din România.
'În 2004, am demarat un Program cu Banca Mondială, în valoare de 110 milioane de euro, prin care toate maternităţile din România trebuiau renovate, reabilitate şi dotate cu aparatură. Acel Program nu s-a terminat nici astăzi şi este incalificabil să ai bani, să ai program, să ai totul la îndemână şi să nu modernizezi aceste maternităţi şi nici să nu vorbeşti despre acest lucru. Acest Program există', a susţinut Ovidiu Brânzan.
Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătăţii i-a cerut premierului Emil Boc să deblocheze urgent posturile din Sănătate, cel puţin în secţiile în care este imperios necesar acest lucru şi unde, 'dacă nu sunt destui oameni, mor oameni, în continuare, nu doar din cauza incendiilor, ci din cauza faptului că nu pot fi îngrijiţi'.
În opinia sa, o parte din vină în cazul tragediei de la Giuleşti, în care cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa şi şase sunt în continuare spitalizaţi, o poartă Guvernul Boc care a blocat posturile din sistem.
'Nimeni nu se întreabă unde au fost celelalte două asistente care trebuia să fie în salon în momentul în care ea (asistenta Florentina Cârstea arestată pentru 29 de zile, n.r.) a părăsit incinta şi cele două infirmiere care ar trebui să deservească o secţie ATI cu 15 paturi. Ele nu existau pentru că în schema de personal, la ora actuală, posturile lor au fost tăiate.
Guvernul Boc, blocând posturile din Sănătate, la ora actuală, este imposibil să asiguri funcţionarea în parametri minimali, absolut vitali în activitatea unor spitale, mai ales în secţiile de ATI, reanimare, anestezie, cardiologie şi unităţi coronariene şi altele de genul acesta', a concluzionat Ovidiu Brânzan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Olguţa Vasilescu: PSD cere imperativ Guvernului să deblocheze posturile din sănătate PSD cere imperativ Guvernului Boc să deblocheze posturile din sistemul sanitar, angajaţii din sănătate nefiind bugetari, ci plătiţi din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, purtător de cuvânt al...