Cele mai citite
 


Cluj: Conferinţă dedicată prevenirii comportamentului suicidar la adolescenţi
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate, la Cluj-Napoca, o temă de mare actualitate a epocii contemporane - ''Prevenirea comportamentului suicidar la adolescenţi'' -, în cadrul unei conferinţe organizate de Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului'', la Biblioteca Centrală Universitară 'Lucian Blaga', în zilele de 10 şi 11 septembrie.

La lucrările conferinţei va participa prestigiosul prof. univ. dr. Stuard Montgomery de la Imperial College School of Science and Medicine din Londra (Marea Britanie).
Reducerea ratei suicidului a devenit un obiectiv important pe plan mondial. 30-40% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani au o tentativă de suicid, relevă anchetele efectuate în rândul adolescenţilor. După ce depăşesc acest moment cu bine, ei regretă gestul făcut. Medicii spun că relaţia superficială pe care părinţii o au cu copiii este una dintre cauzele tentativelor de suicid.
Şi în cazul adulţilor suicidul a fost şi este o problemă de sănătate publică, întrucât în ansamblul mortalităţii are o pondere importantă.
Cea mai reprezentativă anchetă efectuată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe un eşantion de 400 milioane de persoane din 25 de ţări estimează că rata medie a suicidului este de 18 la 100.000 de locuitori. Pe plan internaţional, ratele suicidare variază de la peste 25 la 100.000 locuitori în Scandinavia, Elveţia, Germania, Austria, ţările est-europene şi Japonia, până la 10 la 100.000 în Spania, Italia, Irlanda, Egipt, Olanda.
Raportul suicidului bărbaţi-femei în România este cuprins între 4,5:1, menţinându-se relativ constant în timp. Riscul de suicid pare a fi scăzut de căsătorie şi de prezenţa copiilor, care ar funcţiona chiar ca factori profilactici, prin faptul ca omul nu numai că nu este izolat şi singur, ci şi responsabil atât de propria viaţă, cât şi de a celor din familie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Prima conferinţă din România dedicată calităţii aerului în spitale Peste 50 de specialişti din ţară şi din străinătate au participat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, la prima conferinţă din România cu tema ''Calitatea aerului în spitale - influenţa calităţii ambientale în prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale''...
Cluj: Congresul European de Spectroscopie Moleculară se va desfăşura pentru prima dată în România, la Universitatea 'Babeş-Bolyai' Peste 300 de cercetători de renume internaţional din domeniul ştiinţelor naturii, fizicieni, chimişti, biologi, medici, farmacişti din ţări ale Uniunii Europene, SUA, Canada, Japonia şi Rusia vor susţine comunicări pe teme de interes major la Congresul European de Spectroscopie Moleculară (EUCMOS 2012)...
Cluj: Salarii de până la 12.000 de euro oferite în străinătate pentru medici români Medicii şi asistenţii medicali primesc oferte salariale de la 1.800 de euro până la 12.000 de euro, lunar, la târgul de joburi ''Cariere în alb'', care se desfăşoară duminică la Cluj-Napoca.
Cluj: Specialişti de renume internaţional participă la Congresul cu tema 'Controverse în neurochirurgie' Renumiţi specialişti în neurologie şi neurochirurgie din ţară şi din străinătate, precum şi tineri medici rezidenţi din spitale din România participă, începând de joi, timp de două zile, la Cluj-Napoca, la Congresul cu tema "Controverse în neurochirurgie".
Cluj: IJP investighează împrejurările în care decanul FSEGA a căzut de la etaj Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Cluj a început o anchetă care va elucida circumstanţele în care decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a căzut, sâmbătă, de pe clădirea în care locuieşte, sau dacă a fost vorba despre...
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...