Cele mai citite
 


Cristi Minculescu s-a întors în ţară
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - Solistul tupei Iris, Cristi Minculescu, s-a întors, joi după-amiază, în România, după operaţia de transplant de ficat la care a fost supus în urmă cu trei săptămâni la o clinică din Germania.

"Am primit un telefon surpriză în jurul orei 12:00-13:00: "Suntem în Munchen, în aeroport, în trei ore suntem la Otopeni, aterizăm", a declarat pentru AGERPRES managerul trupei, Cosmin Nicoară, care a precizat că medicii au permis externarea lui Cristi Minculescu în condiţiile în care evoluţia după operaţie a fost foarte bună şi este în continuare, căpătând încredere.

"Are restricţie în a se afişa în comunitate, pentru că este foarte vulnerabil şi aşteptăm să treacă perioada asta şi să ia în greutate", a mai spus Nicoară, adăugând că după Paşti Cristi Minculescu va rămâne în ţară, recuperarea continuând aici sub supravegherea profesorului Dorel Săndesc.

Membrii trupei Iris l-au vizitat pe Cristi Minculescu, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Universitar din oraşul german Regensburg.

Medicii din Regensburg au dat publicităţii, în urmă cu trei săptămâni, un comunicat prin care arătau că operaţia de transplant de ficat la care a fost supus Cristi Minculescu a reprezentat un succes. Solistul trupei Iris a mai fost supus altor trei operaţii, din cauza mărimii diferite dintre ficatul extirpat şi grefa de la soţia sa. Şi de aceste operaţii artistul a trecut cu bine.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, pe 24 februarie, că toate costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Trupa Iris a fost înfiinţată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li s-a alăturat bateristul Nelu Dumitrescu. Trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, solist fiind Cristian Minculescu. Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristian Minculescu (voce). AGERPRES/(Florentina Simion)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristi Minculescu a trecut cu bine şi peste a doua intervenţie chirurgicală Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, a suportat, joi seara, a doua intervenţie chirurgicală trecând cu bine şi de această etapă, a declarat pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.
Bazac: Guvernul va sprijini 7 persoane pentru transplant în străinătate Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat miercuri că Guvernul a decis acordarea de ajutoare pentru şapte persoane care urmează să fie supuse unor operaţii de transplant în străinătate.
Cristi Minculescu va fi externat în două săptămâni Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, va fi externat în cel mult două săptâmâni, a declarat, pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară, la întoarcerea din Germania.
Cristi Minculescu a fost scos de la terapie intensivă Bucureşti, 8 aprilie /Agerpres/ - Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, a fost scos de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar din oraşul german Regensburg şi va intra într-o perioadă efectivă de recuperare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...