Cele mai citite
 


Satu Mare: Nereguli depistate în spitalele din judeţ
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de directori de spitale, şefi de secţii şi cadre tehnice din spitalele sătmărene au primit avertismente după ce au fost constatate o serie de nereguli în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă.
Prefectul Radu Giurca a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că în urma unui control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Direcţiei de Sănătate Publică s-au constatat o serie de nereguli.
Printre acestea se numără hidranţi incompleţi, lipsa furtunurilor, a robineţilor, lipsa instalaţiilor de semnalizare a incendiilor, instalaţii de iluminat cu deficienţe, tablouri electrice izolate necorespunzător, siguranţe necorespunzător calibrate, cabluri electrice montate pe materiale combustibile, căi de intervenţii, acces şi evacuare nesemnalizate, nu sunt adoptate măsuri pentru evacuarea persoanelor care nu se pot deplasa, uşi care se deschid spre interior, coşuri necurăţate.
O altă problemă constatată a fost faptul că uşile de acces aveau 0,8 m iar paturile 1 m lăţime, astfel că pacienţii care nu se pot deplasa nu pot fi evacuaţi cu tot cu pat. Totodată, centrala de aburi de la Spitalul Judeţean nu este dotată cu detectoare pentru gaz.
Medicul epidemiolog Doina Dragoş Guran a precizat că în afară de spitalul din Carei nicio unitate nu este dotată cu detectoare de fum şi au fost solicitate Ministerului Sănătăţii 71 de dispozitive.
Prefectul a spus că în total 20 de manageri, şefi de secţii şi cadre tehnice au primit avertismente, precum şi termene de 30 de zile în care să comunice măsurile luate pentru rezolvarea problemelor.
'Din păcate au fost constatate peste tot nereguli. Am făcut o informare la Consiliul Judeţean, vom avea o întâlnire şi vom analiza starea spitalelor. Acestea spitale au fost preluate de administraţia locală la 1 iulie şi vom discuta să vedem cum putea remedia problemele', a spus prefectul.
Adjunctul şefului ISU Someş Satu Mare, Nelu Hauşi, a afirmat la rândul său, că aceste nereguli s-au constatat la controalele din 2007-2008-2009, s-au aplicat avertismente şi amenzi însă problemele tot nu s-au remediat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Dolj: Mai multe spitale au fost amendate de ISU Mai multe spitale din judeţul Dolj au fost amendate de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu suma de 31.750 de lei pentru diverse nereguli în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor.
Argeş: Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere, conform concluziilor unui raport prezentat miercuri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş la întâlnirea cu managerii spitalelor din judeţ.
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Olt: Defecţiuni la instalaţiile electrice şi hidranţi, în spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este deficitar la toate capitolele privitoare la intervenţii în caz de incediu, probleme cu măsurile de apărare împotriva incendiilor fiind găsite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt în toate spitalele din judeţ.