Cele mai citite
 


Timiş: Ovidiu Brânzan - Elevii riscă să se îmbolnăvească din cauza manualelor vechi
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brânzan a declarat joi, pentru AGERPRES, că sute de mii de elevi din gimnaziu riscă să se îmbolnăvească de afecţiuni respiratorii, mai ales de astm bronşic sau alergii, din cauza manualelor vechi.

'Tot felul de viruşi se pot dezvolta pe foile manualelor, iar dacă mai ajung şi în mediu umed, aceştia se dezvoltă într-un mediu cât se poate de prielnic. Să nu uităm că în mod instinctiv, când vrem să întoarcem o foaie dintr-o carte, umezim mai întâi degetul în gură. Nu de puţine ori, se tuşeşte sau se strănută deasupra paginilor. Dacă utilizatorul unui manual este bolnav şi procedează aşa, pagina este infestată, iar în mediu umed, bacilii sau viruşii pot avea viaţă lungă', a explicat Ovidiu Brânzan.


Potrivit fostului inspector general şcolar de Timiş, Sorin Ionescu, în clasele I-VIII studiază circa 60.000 de elevi, dar cei din ciclul primar primesc manuale noi.


'În general, ciclul de viaţă al unui manual este de trei ani, după care se retrage din circulaţie şi se distruge. Din păcate, sunt foarte mulţi profesori care şi-ar dori să aibă cel puţin un manual vechi după care să predea, deoarece, în multe şcoli, nici nu ajung manualele, fiind câte patru-cinci cărţi pe clasă', a declarat Ionescu pentru AGERPRES.


Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, o evidenţă a eventualilor copii contaminaţi de la manualele şcolare nu există, deoarece este aproape imposibil să se monitorizeze o astfel de situaţie.


'Când se îmbolnăvesc de vreo afecţiune respiratorie, niciun părinte nu se gândeşte că boala ar putea veni din manuale', a spus Ovidiu Brânzan.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ovidiu Brânzan (PSD) protestează faţă de aceia care îi atacă pe medicii care-şi fac datoria Fostul ministru al Sănătăţii social-democratul Ovidiu Brânzan consideră că asistăm la un atac fără precedent al sistemului totalitar la adresa corpului medical, 'după ce procurorii DNA au acuzat doi reputaţi profesori - Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr - că şi-au făcut datoria' în cazul fostului premier...
Timiş: Ovidiu Brînzan admite că managerii spitalelor au sprijin politic Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că implicarea Primăriei Timişoara în organizarea concursurilor de manageri de la spitalele din municipiu aflate sub patronajul Municipalităţii este un aspect pozitiv.
Timiş: Şcoli fără autorizaţie sanitară, în mediul rural Aproximativ 50 de şcoli din Timiş, preponderent din mediul rural, îşi vor începe activitatea fără autorizaţie sanitară, cele mai multe deficienţe fiind la grupurile sanitare.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Timiş: Proiectul legii sănătăţii, privit cu scepticism de medici timişoreni Prevederile proiectului noii legi a sănătăţii sunt privite cu scepticism de personalităţi ale vieţii medicale timişorene, atât cu privire la corectitudinea folosirii fondurilor bugetare într-un posibil sistem de sănătate privatizat, cât şi la cea privind selectarea corectă a managerilor performanţi la...
Timiş: Un alergolog timişorean lucrează la un vaccin revoluţionar împotriva alergiei la ambrozie Alergia la ambrozie ar putea fi tratată cu un vaccin revoluţionar, aflat în faza studiilor de laborator şi de testare, la care lucrează prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara, împreună cu o echipă de alergologi din Viena.