Cele mai citite
 


Doi bulgari spitalizaţi cu antrax în oraşul Ruse
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres Ivan Radev transmite: Doi bulgari sunt internaţi în spitalul din oraşul Ruse (la graniţa cu România) cu diagnosticul antrax. Potrivit postului naţional de radio, cei doi s-au infectat de la o capră pe care au tăiat-o. Acesta este primul caz de antrax la oameni în regiunea Ruse în ultimii treizeci de ani. În acelaşi timp însă, în ultimele două săptămâni în două sate bulgăreşti au fost înregistrate alte două cazuri de antrax la animale.
Este vorba de satul Brestovene, regiunea Razgrad (nord-estul ţării) şi de satul satul Stefan Karadzhovo (sudul ţării). Un cioban din cea de a doua localitate a fost spitalizat în oraşul Iambol din sudul Bulgariei, după ce a fost diagnosticat cu o formă de antrax cutanat. Ciobanul, în vârstă de 47 de ani, s-a infectat după sacrificarea unei oi bolnave, însă a declarat că nimeni nu a mâncat din carnea infestată.

Autorităţile veterinare au început vaccinarea tuturor ovinelor şi bovinelor din localităţile afectate, precum şi din cele vecine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Un cioban din Dor Mărunt internat cu suspiciune de antrax cutanat Un cioban în vârstă de 35 de ani din comuna Dor Mărunt se află internat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" din Capitală cu suspiciunea de antrax cutanat.
Epidemie de Antrax din Republica Serbia, monitorizată atent în România Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad au intensificat măsurilor de control al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite din Servia, ţară în care există o epidemie de Antrax.
Suspiciunile de antrax la doi bulgari nu s-au confirmat Autorităţile sanitare bulgare au respins suspiciunile că două persoane din regiunea Razgrad (nord-est) s-ar fi infectat cu antrax.
România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţii împotriva 'Bluetongue' România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţiile comerciale împotriva 'bolii limbii albastre' (Bluetongue ) deşi boala a apărut doar la animalele din gospodăriile populaţiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale...
Sibiu: Un caz confirmat de encefalită de căpuşă la un cioban din Moşna În judeţul Sibiu a apărut după doi ani de zile, primul caz confirmat de encefalită de căpuşă, la un cioban în vârstă de 33 de ani, din comuna Moşna, care a fost spitalizat în Secţia de Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, timp de 23 de zile, a precizat marţi seara, pentru AGERPRES...