Cele mai citite
 


CSDR va picheta sediul Guvernului
vineri, 3 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Biroului Executiv Naţional al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România -CSDR a hotărât joi ca, în perioada 15-30 septembrie 2010, să organizeze pichetarea permanentă a Guvernului României.
Pichetarea va înceta în momentul primirii membrilor pichetului de către primul-ministru Emil Boc, a declarat Iacob Baciu, preşedinte al CSDR.
În urma analizei rezultatelor negocierilor cu Guvernul, membrii Biroului Executiv Naţional au constatat că revendicările Confederaţiei nu au fost soluţionate. CSDR cere premierului elaborarea unei noi Legi a salarizării unice în sistemul bugetar, astfel încât domeniile strategice pentru România - sănătatea, învăţământul, cercetarea ştiinţifică, cultura - să fie confirmate şi prin coeficienţii din grila de salarizare; stabilirea salariului minim pe economie garantat în plată de 50 la sută din salariul mediu pe economie; structurarea bugetului de stat astfel încât acesta să cuprindă Fondul de salarii la Capitolul Investiţii, întrucât motivarea resursei umane reprezintă o investiţie pe termen lung.
Totodată, CSDR a constatat că Proiectul cadru al Legii salarizării unice a personalului bugetar încalcă grosolan negocierile care au avut loc între partenerii sociali din cadrul comisiei bipartite, introducând coeficienţi privind salarizarea personalului din sănătate, învăţământ, cercetare ştiinţifică şi cultură, care au determinat un exod masiv de forţa de muncă calificată în afara ţării.
De asemenea, CSDR solicită anularea Ordonanţei de Urgenta nr. 58/2010 şi a HG nr.791/2010 privind normele metodologice de aplicare a Legii 571/2004 privind Codul fiscal.
În ceea ce priveşte încercarea actualei Puteri de a limita libertatea de exprimare şi dreptul publicului de a fi informat, CSDR solicită CSAT-ului să retragă din Strategia Naţională de Apărare a Ţării prevederile referitoare la mass-media, articolul 6.2 Vulnerabilităţi, paragraful 10 şi a sesizat împreună cu Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Comisia de Petiţii a Parlamentului European solicitând declanşarea procedurii de infringement, din cauza încălcării de către statul român a mai multor norme europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc solicită mai multe investiţii prin parteneriat public-privat Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Sibiu: Investiţie de 600.000 de euro în cel mai modern centru stomatologic de stat, singurul deschis non-stop Pacienţii care au o urgenţă, persoanele cu dizabilităţi, copiii, vârstnicii, şomerii vor fi consultaţi gratuit începând de săptămâna viitoare la cel mai modern centru stomatologic universitar de stat, singurul deschis non-stop, cel din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu. Acesta...
Ion Botiş: După recuperarea pierderii de 25%, se va intra integral pe grilele de salarizare Legea cadru de salarizare va fi implementată în baza unor legi anuale de aplicare, astfel încât, în cel mai scurt timp, în funcţie de posibilităţile economiei, să se recupereze pierderea de 25% şi, ulterior, se va intra pe grila de salarizare, a declarat, vineri, la o întâlnire cu presa, ministrul Muncii...